ŠTOPERI JUNACI VEČITIH: Piksi će biti na slatkim mukama

N. I.

23. 04. 2021. u 09:09

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković je odlučio da iz svečane lože stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu vidi na delu Vojvodinu i Partizan (0:1). Izbor je bio na atraktivnijem paru polufinala, a ispalo je da se mnogo uzbudljiviji, bolji i neizvesniji meč igrao nekoliko sati ranije u Beogradu gde je Zvezda eliminisala Radnik (1:2).

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, Piksi je na delu u Novom Sadu mogao da vidi Partizanovog štopera i aktuelnog mladog reprezentativca Srbije Svetozara Markovića (21). On je golom u 11. minutu, posle prekida i centaršuta Miloša Jojića glavom poslao loptu u donji levi ugao gola Novosađana i praktično rešio pitanje pobednika i drugog finaliste Kupa Srbije. S druge strane, sigurno su i iz Beograda stigle vesti o Nemanji Milunoviću (31). Štoper Crvene zvezde je načeo Radnik u drugom minutu i to mu je čak šesti gol ove sezone.

- Uvežbavali smo ovu akciju na prethodna dva treninga i uspeli smo da damo gol. U profesionalnoj karijeri sam postigao šest-sedam golova i većina njih je bila glavom, jer jedino gde ja mogu da postignem gol je neki prekid ili korner, tako da pretežno dajem golove glavom - rekao je štoper crno-belih Marković, kojem je gol na stadionu "Karađorđe" prvi u dresu Partizana u ovoj sezoni.

Da li je ovo dovoljno za pozitivan utisak kod selektora Stojkovića navijači će možda da vide već u junu, kada Piksi bude pravio spisak za dva prijateljska meča Srbije na azijskoj turneji, za mečeve protiv Japana i Jamajke.

- Nije na meni da mislim o tim stvarima, već da nastavim sa dobrim partijama, da nastavim još više da treniram i napredujem, a poziv za A reprezentaciju jedva čekam i nadam se da će doći uskoro - poručio je Marković.

S druge strane, Milunović juri rekord po broju golova u jednoj sezoni za Zvezdu, u konkurenciji štopera. Trenutno je Nemanja Vidić prvi sa osam (2003/2004), drugi je Aleksandar Luković sa sedam (2016/2017). Milunoviću ostaje još sedam susreta do kraja 2020/2021, i ima šansu da popravi skor.

Inače, u Zvezdinom slučaju se ove sezone nebrojeno puta dokazalo da je prekid i više od pola gola, a Milunović je često to koristio.

Pogledajte više