MARKOVIĆ POSLE GOLA VOJVODINI: Srećan sam zbog prolaska u finale Kupa, nadam se da će uskoro doći poziv za reprezentaciju

Novosti online 22. 04. 2021. u 12:48

FUDBALERI Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije pobedom nad Vojvodinom sa 1:0 u Novom Sadu. Jedini gol na meču postigao je štoper crveno-belih Svetozar Marković.

FOTO: M. Vukadinović

Mladi defanzivac koji je na pozjamici iz Olimpijakosa je istakao da je utakmica bila zahtevna i da je srećan što će se ekipa boriti za trofej.

- Bila je veoma teška i zahtevna utakmica, Vojvodina je odlična ekipa, posle nas i Crvene zvezde, jedna od boljih u našoj ligi. Postigao sam gol posle dvadeset i nešto utakmica od povratka i naravno da sam srećan. A još srećniji sam što smo prošli u finale Kupa i što ćemo moći da igramo i probamo da osvojimo još jedan trofej - rekao Svetozar Marković.

On je u 11. minutu zatresao mrežu Vukliša, a istakao da se akcija kod gol uvežbavala na treninzima.

- Uvežbavali smo ovu akciju na prethodna dva treninga i uspeli smo da damo gol. U profesionalnoj karijeri sam postigao šest-sedam golova i većina njih je bila glavom, jer jedino gde ja mogu da postignem gol je neki prekid ili korner, tako da pretežno dajem golove glavom - istakao je Marković za klupsku televiziju.

Prokomentarisao je i činjenicu da je utakmicu na "Karađorđu" pratio i selektor Dragan Stojković Piksi.

- Nije na meni da mislim o tim stvarima, već da nastavim sa dobrim partijama, da nastavim još više da treniram i napredujem, a poziv za A reprezentaciju jedva čekam i nadam se da će doći uskoro - poručio je Marković.

Partizan će u finalu Kupa Srbije 25. maja igrati protiv Crvene zvezde.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više