TIP – TEMA: Mnogo jaki, mnogo rizični

U Španiji i Francuskoj će biti opasna bitka za titulu do samog kraja, to je svima jasno, i sasvim je izvesno da će kladioničari gledati da se što više okoriste na ambicijama Reala, Barse, Atletika, PSŽ, Lila...

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Međutim, neka druga prvenstva poput Premijer lige, Serije A, Eredivizije su gotovo već odlučena, pa je moguće poneko opuštanje nekrunisanih prvaka, pa čak i kiksevi, kao nuspojava gubitka motiva, što bi za igrače koji vole da uplaćuju novac na sigurice, moglo biti pogubno.

NAPOLI VREBA PRILIKU

Mogli smo to da vidimo već prošle nedelje kada je Mančester siti dopustio Lidsu da iz praktično dva šuta na gol dođe do pobede (1:2) i skalpa nad ekipom koja ima prednost od 11 bodova nad drugoplasiranim gradskim rivalom Junajtedom, ali i utakmicu više. Ekipu Pepa Gvardiole za vikend očekuje kup susret sa Čelsijem, pa će svoju prvenstvenu utakmicu odigrati tek u sredu sa opasnom i neugodnom Aston Vilom. Ukoliko Junajted slavi za vikend, moglo bi da se zakomplikuje u elitnom rangu fubalske kolevke, mada imaju "građani" lufta da prospu još poneki bod i da prođu nekažnjeno.

Što se tiče fudbalera Intera, i oni su kao i Siti, na 11 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Milana i sigurno koračaju ka Skudetu u preostalih osam kola. Četa Antonija Kontea je u sjajnom naletu, ima devet uzastopnih pobeda, koje nisu izvojevane na ubedljiv način, ali tri boda su tri boda. Možda bi taj mali pad u formi, koji se nije odrazio na rezultate, mogao da iskoristi Napoli za vikend, kojem "gori" pod nogama za mesto u Ligi šampiona, dok je Interu dozvoljen jedan, eventualno dva benigna kiksa.

Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

 

„KOPLjANICI“ UŠUŠKANI

Isto važi i za Ajaks, na čiji će meč sa Utrehtom kladioci morati da čekaju do narednog četvrtka. Ali, ušuškani na prvom mestu šampionata Holandije, Tadić i društvo mogu bezbrižno da razmišljaju o nastavku prvenstva i ne razmišljaju o tome šta će PSV da uradi.

Što se tiče najubedljivijeg lidera na ovoj listi, Crvene zvezde, njoj su još samo tri pobede potrebne da matematički overi četvrtu uzastopnu titulu šampiona Srbija u preostalih sedam superligaških kola. Međutim, pred momcima Dejana Stankovića, pored titule koju su skoro pa overili su dva zanimljiva cilja, koja mogu da ispune - sezona bez poraza, ali i stizanje do cifre od 100 golova u prvenstvu. Zato ne bi trebalo da ikog začudi ako crveno-beli zapnu do kraja i pritom nastave sa trendom ubedljivih pobeda.

BAVARCI ČUVAJU +5

Pored pomenutih vođa svojih prvenstava, koji imaju dvocifrene prednosti, tu su i timovi poput Sportinga, Bajerna ili Zenita, čije bi opuštanje neki kladioničar mogao skupo da plati.

Sasvim je moguće da je to baš bio slučaj prošle nedelje kada su moćni Bavarci remizirali sa Union Berlinom (1:1). Ali te okolnosti je diktirao meč sa PSŽ u Ligi šampiona, koji su igrali u utorak, pa je verovatno iz tog razloga Hansi Flik, trener aktuelnog vladara Evrope izveo „mešoviti“ sastav. Sasvim je moguće da će potpuno drugačija slika biti ovog vikenda kada Bajern ode u goste trećeplasiranom Volfsburgu i iz sve snage se potrudi da zadrži pet bodova prednosti koje ima u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.

„LAVOVI“ SE USPAVALI

U Portugalu je situacija, takođe, manje-više jasna, pošto Sporting nema poraz u celom prvenstvu, mada je sa dva remija na poslednja dva susreta, malo prosuo zalihu, koju je stekao sjajnom serijom pobeda. To bi možda „lavovi“ mogli da prekinu baš za vikend, pošto igraju sa pretposlednjim timom prvenstva, Farenseom.

Kada je u pitanju Rusija, mnogo je neizvesnija borba za drugo i treće mesto, pošto je razlika između moskovskog Spartaka i Lokomotive jeda bod, dok Zenit od prvog pratioca drži odstojanje od sedam koraka. Tim Sergeja Semaka je prebrodio krizu iz februara i marta kada je zabeležio poraz pa remi, i vratio se na pobednički kolosek sa četiri vezana trijumfa, a za vikend idu u goste Krasnodaru.

RASPORED

SRBIJA + 12

C. ZVEZDA - Radnik

ENGLESKA + 11

A. Vila - M. SITI

ITALIJA + 11

Napoli - INTER

HOLANDIJA + 11

AJAKS - Utreht

RUSIJA +7

Krasnodar - ZENIT

PORTUGAL + 6

Farense - SPORTING

NEMAČKA + 5

Volfsburg - BAJERN

o Bodovna razlika u odnosu na drugoplasiranog i naredni rival lidera prvenstva.

Pogledajte više