DERBI PRVENAC - KRUNA SEZONE : Ivanić junak pobede

Z. Ćorović 08. 04. 2021. u 20:49

NA derbiju je udario pečat sa potpisom - ovo je moja sezona. Mirko Ivanić (27) igra najbolji fudbal u svojoj karijeri, kao iz rukava sipa golove i asistencije, pa mu je darežljiva "bubamara" isporučila najlepšu nagradu da bude junak Zvezdine pobede protiv Partizana (1:0).

Foto: M.Vukadinović

- Fenomenalan je osećaj pobediti u derbiju. Mnogo toga smo postigli ove sezone i presrećni smo, ali se na tome nećemo zaustaviti, već nastavljamo sa radom. Žao mi je zbog trenutne situacije i nemogućnosti da publika prisustvuje utakmicama, jer sam siguran da bi bio još veći spektakl. Derbi je zahtevna utakmica, mnogo se trošite i pre meča i tokom njega, i zaista vam lakne kada se sve dobro završi - istakao je Ivanić.

Od starta sezone tihi momak iz Bačkog Jarka je postigao 16 pogodaka i upisao 10 asistencija u svim takmičenjima. Sa visinom od 182 centimetra opasan je u skoku, protiv Partizana dao je treći "mat" glavom.

- Ovo je moj prvi gol u večitom derbiju i on je potvrda dobrog rada tokom cele sezone. Ne samo mog, već i čitavog tima. Sve je ispalo baš kako treba. Možda nije uobičajeno za mene da postižem golove glavom, barem ljudi imaju takav utisak, ali nije mi to strano. Mnogo radimo na prekidima, to nam je jedno od glavnih oružja i nije slučajno što smo postigli pogodak posle kornera - dodaje Ivanić.

Titula je u džepu, novi izazov je da se na "Marakanu" vrati kup.

- Imamo 12 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, blizu smo četvrte titule. Želimo da budemo prvaci i da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, ali vreme je i da osvojimo Kup Srbije. Uveren sam da ćemo osvojiti duplu krunu ove sezone - naglasio je Zvezdin vezista.

Zvezdi će biti jako teško da zadrži Ivanića iako ima ozbiljne planove za novu sezonu. Defanzivac Aleksandar Dragović stiže na leto kao veliko pojačanje iz Leverkuzena, a sve više se priča da je i drugi kapitalac, napadač Aleksandar Prijović, blizu dolaska na "Marakanu"

Pogledajte više