FILIP, PA FILIPO: Zvezdin igrački kadar procenjen na 52,7 miliona evra, Partizanov na 35,2

Đ. S. 06. 04. 2021. u 21:24

KADA u predvečerje sutrašnjeg dana (18.00 - Arena 1, B 92), fudbaleri Crvene zvezde i Partizana istrče na teren stadiona "Rajko Mitić", pobednički nizovi i tradicija će pasti u vodu. U 164. večitom derbiju odlučiće sreća, znanje i inspiracija, ali uvek je zanimljivo baciti pogled na to kako se igrači topčiderskih komšija kotiraju na tržištu.

Stevanović na 163. derbiju Foto N. Paraušić

Prema proceni specijalizvanog sajta "Transfermarkt", najvredniji iz oba tabora je mladi as crno-belih Filip Stevanović sa osam miliona evra, a zanimljivo je da u pet najskupljih iz oba tima nema nijednog igrača iz defanzive. Klupski, Zvezdin igrački kadar je bolje procenjen (52,7 miliona) nego Partizanov (35,2).

Stevanovića se vodi kao pozajmljeni igrač Mančester sitija, koji ga je kupio u Humskoj prošle zime. Odmah iza njega je Italijan Filip Falko, koji se ekipi priključio zimus u Beleku na pripremama, ali zbog povreda i korone još nije pokazao šta ume, a njegova vrednost na "merkatu" iznosi pet miliona. Bronzanu medalju na postolju najskupljih igrača Zvezde i Partizana, zauzima još jedan talentovani ofanzivac - Željko Gavrić (4 miliona).

Kada su u pitanju ostali igrači, uglavnom po cenama prednjače Zvezdini kreativci i znalci Gelor Kanga (3,5), Mirko Ivanić i Aleksandar Katai (po tri miliona). Iz Partizana, posle Stevanovića, najviše bi se po sadašnjim cenama, "izvuklo" za prodaju Sejdube Sume (2,7) i Takume Asana (2,5), dok je za Bibarsa Natha i dalje na snazi deviza "Što stariji, to bolji" pošto i sa 33 godine drži cenu od dva miliona evra po "Transfermarktu".

CRVENA ZVEZDA

Filipo Falko 5

Željko Gavrić 4

Gelor Kanga 3,5

Aleksandar Katai 3

Mirko Ivanić 3

Veljko Nikolić 3

PARTIZAN

Filip Stevanović 8

Sejduba Suma 2,7

Takuma Asano 2,5

Saša Zdjelar 2,2

Bibars Natho 2

Lazar Marković 2

*U milionima evra, po "Transfermarktu"

Pogledajte više