OSAM "KOMADA" U DANSKOJ: Albanija poražena od Engleske, Španija izbegla bruku u Gruziji

A. Ilić

28. 03. 2021. u 19:48

ODIGRANA su četiri duela kvalifikacionih mečeva za Svetsko prvenstvo u Kataru u terminima od 18 časova.

FOTO: FIFA

Albanija je dočekala Englesku, a meč koji umalo nije održan pripao je gostima. 

"Gordi Albion" savladao je Albaniju sa 2:0. Gosti su do prednosti došli u 39. minutu kada je Luk Šo proigrao Herija Kejna za 1:0. Konačni rezultat postavio je Mejson Maunt u 63. minutu upravo na proigravanje strelca prvog gola. 

Jermenija je identičnim rezultatom savladala Island. Nakon nesadržajnog prvog poluvremena dolaze domaći do vođstva golom Barsegjana u 53. minutu, a Bajramjan postablja konačnih 2:0 u 74. 

Danska je protiv Moldavije izvukla sedmicu (8:0). Dolberg je u 19. minutu sa "bele tačke" domaćinu doneo vođstvo. Tri minuta kasnije Damsgard ja proigravanje Olsena Skova duplira prednost, da bi potom isti strelac i isti asistent povisili na 3:0 u 29. minutu. Strajger Larsen u 35. većava prednost, a četiri minuta kasnije upisuje se u strelce i Jensen. Odmah na početku drugog poluvremena u 48. minutu Dolberg uvećava na 6:0, a potom Robert Skov u 81. minutu trese mrežu za 7:0, a konačnih 8:0 u 89. minutu postavlja Ingvartsen. 

Gruzija je dočekala Španiju, u uzbudljivom meču uspeli su da dođu domaći do boda iako su na početku imali vođstvo. Kvarskhelia u 44. minutu donosi prednost ekipi Gruzije, da bi Tores u 56. poravnao na 1:1. Španci su uspeli u završnici da izbegnu bruku golom Danija Olma u 93 minutu za konačnih 1:2. Utakmicu je zbog direktnog crvenog ranije završio Šengelija. 

Pogledajte više