ČETVRTI PUT U BEOGRADU, DRUGI PUT U TIŠINI: Ronaldo još bez poraza u Beogradu

Z. ĆOROVIĆ

27. 03. 2021. u 09:09

ČETVRTI put je Kristijano Ronaldo došao u Beograd - do sada još nije poražen i ovo će mu biti već druga utakmica koju će u našoj prestonici igrati pred praznim tribinama.

FOTO: M. Vukadinović

Srpski navijači večeras neće moći uživo da gledaju jednog od najboljih fudbalera svih vremena zbog epidemioloških ograničenja, a u istim uslovima, samo drugim povodom, je i debitovao u najlepšem gradu na Balkanu.

Bilo je to 3. oktobra 2002. na stadionu JNA, u revanšu prvog kola Lige Evrope. Partizan je iznenadio Sporting u Lisabonu, ali je pobedu od 3:1 branio u tišini, zbog odrađivanja kazne. Gosti su tada izveli podmlađeni tim sa dvojicom bisera, Ronaldom i Kvarezmom. Nije se mnogo znalo o njima, pa su samo pravi znalci već tada mogli da uoče kakav fudbalski genije leži u golobradom momku sa nepunih osamnaest. Ronaldo nije bio strelac u Humskoj, ali je po desnoj strani pravio darmar do 74. minuta, kada je zamenjen. Sporting je vodio 3:1, pa se ušlo u produžetke, gde su Živković i Čakar doneli prolaz "valjku".

Na drugom gostovanju, Ronalda je u Beogradu dočekalo 50.000 navijača na "Marakani", 28. marta 2007. u kvalifikacijama za EP, a Srbija i Portugalija su remizirali 1:1. Nije se tada naigrao, ali jeste posle 12 godina. Opet za nas u nesrećnim kvalifikacijama za EP, Portugalci su 7. septembra 2019. pred 40.000 ljudi na "Marakani" savladali Tumbakovićeve "orlove" sa 4:2, a Ronaldo se upisao u strelce.

SILVA: SRBIJA FIZIČKA JAKA

NAPADAČ Portugalaca Bernardo Silva istakao je da Portugalija mnogo očekuje od ovih kvalifikacija.

- Hoćemo da nastavimo putem koji smo išli i do sada. Srbija je fizički jaka, očekujem kvalitetnu i dinamičnu utakmicu - istakao je Silva, član Mančester sitija, na konferenciji za medije u Beogradu.

Pogledajte više