SKANDAL TRESE BIH: Sumnja se da je Misimović namestio žreb Kupa

Novosti online 17. 03. 2021. u 15:35

IAKO je pre nekoliko dana skupština FSBiH održana pred pedesetak osoba, žreb polufinalnih parova kupa protekao je bez predstavnika klubova

FOTO: EPA

Bosanski portal "Sportske.ba" na dan žreba objavio je informaciju o neregularnosti u Kupu BiH, odnosno pri izvlačenju para Sarajevo - Tuzla Siti

Ono što je u tom mediju najavljeno, ostvarilo se - jedan od parova činiće upravo pomenuti klubovi. Dok je Borac iz Banja Luke dobio trećeligaša Klis iz Buturović polja. Utakmice su 7. i 21. aprila.

Kuglice je iz "bubnja" izvlačio nekadašnji BiH reprezentativac Zvjezdan Misimović. Kako portal navodi, sumnju izaziva to što FS BiH nije dozvolio prisustvo klubova na žrebu, iako je par dana ranije organizovana generalna skupština u prisustvu pedesetak ljudi. 

Na dan žreba Sportske.ba objavile su izjavu neimenovanog izvora iz jednog od učesnika polufinala, u kojoj upozorava na neregularnost, odnosno izvlačenje para Sarajevo - Tuzla Siti.

- Vrlo je moguće da žreb, odnosno Misimović 'odredi' polufinalni par u kojem će biti eliminisani Sarajevo ili Tuzla Siti. Takva su naša saznanja. Ako se to desi, a pravo na sumnju daje odluka da klubovi ne mogu biti na izvlačenju, upoznaćemo javnost, pa i UEFA i FIFA - prenele su Sportske izjavu svog izvora, koji je najavio i konferenciju za medije ako se sumnje obistine, što znači da bi sledi nova frka u BiH fudbalu, kom skandali nisu strani.

Pogledajte više