ZLATAN ĆE IGRATI PROTIV TZV. KOSOVA: Očekuje se da Ibrahimović bude na spisku Janea Andersona

Novosti online 15. 03. 2021. u 22:38

ŠVEĐANIN se vraća u nacionalni tim, u utorak se očekuje zvanična potvrda

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović vratiće se u reprezentaciju Švedske posle pet godina pauze, javlja italijanski "Skaj Sport."

Ibrino ime se, tvrdi pomenuti medij, očekuje u utorak na spisku selektora Janea Andersona za kvalifikacione mečeve za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar.

Šveđani će u ovom martovskom ciklusu igrati protiv Gruzije i tzv. Kosova, kao i prtijateljsku protiv Estonije, a dogovor oko Zlatanovog povratka je navodno postignut u novembru - kada je viđen razgovor njega i Andersona.

- Kada je Zlatan otvorio mogućnost igranja za nacionalni tim, bilo je prirodono da se što pre sastanemo i razgovaramo o tome. Drago mi je što smo to brzo uradili - rekao je Andreson početkom marta, dok se njegov spisak sa Ibrom na njemu očekuje nešto nakon podneva.

Pored tzv. Kosova i Gruzije, Šveđani su u grupi još sa Španijom i Grčkom. Podsetimo, samo prvoplasirani ide na SP, dok će drugoplasirani iz grupe igrati nikad specifičniji baraž kada su u pitanje kvalifikacije.

U njemu će nastupiti 12 selekcija, a od tih 12 samo će tri ići na SP. UEFA će ih podeliti u tri grupe po četiri ekipe, te će se igrati polufinala i finala kako bi svaka grupa dala po jednog učesnika.

(TELEGRAF) 

Pogledajte više