NAVIJAČI SE UZALUD NADALI: Trener Benfike otkrio zašto Matić ne može da se vrati u klub iz Lisabona

Novosti online 12. 03. 2021. u 18:51

NAVIJAČI Benfike su se s pravom ponadali da će Nemanja Matić doći u njihov klub, kada je u jednom intervjuu rekao da je to jedini tim za koji bi igrao u Portugalu.

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill/POOL

Ipak, realnost je nešto drugačija. Trener "orlova" Žorž Žesus je istakao da je to nemoguće da se desi, jer portugalski klubovi ne mogu da pariraju engleskim kada su plate igrača u pitanju.

Portugalski mediji su nedavno upitali Matića o mogućem povratku u Benfiku. Njegov odgovor je probudio maštu kod navijača.

- Još ne razmišljam o završetku karijere. Ipak, meni je Benfika uvek bila u srcu. Videćemo šta će doneti budućnost. Ako Benfika ikada ponovo pomisli da sam joj potreban, razmisliću o tome, ali sada sam veoma srećan u Mančesteru. Ako se jednog dana vratim u Portugal, jedini tim za koji bih želeo da igram je Benfika - odgovorio je Srbin i rekao da mu se jako sviđa Lisabon.

Na sve te priče reagovao je i Žesus koji je realno da je nerealno očekivati povratak Matića u Benfiku.

- Matić je imao tri izuzetne sezone u Benfiki. On je igrač kakvih je malo u svetu: visok je 1.90, tehnički jak... Zato ga je i Čelsi doveo. Danas je u Mančester junajtedu i redovno igra. Gledao sam ga protiv Milana i vidi se da je i dalje u sjajnoj fizičkoj formi. Mislim da će se jako teško vratiti u Benfiku, jer su to igrači sa ugovorima koje klubovi u Portugalu prosto ne mogu da priušte - rekao je Žesus.

Podsetimo, srpski fudbaler je dres kluba sa "La Luža" nosio od 2011. do 2014. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više