OVO ĆE SE DOPASTI NAVIJAČIMA: Matić dobija funkciju u FSS

Novosti online 04. 03. 2021. u 15:38 >> 15:40

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Igor Matić imenovan je za novog koordinatora instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije.

Foto: N. Paraušić

Matić, koji je daleke 2004. godine nastupao za nacionalni tim Srbije na Olimpijskim igrama u Atini, izrazio je zadovoljstvo što će na novoj funkciji imati priliku da sarađuje sa direktorom mlađih selekcija Nikolom Lazetićem:

- Želja mi je da reorganizujem instruktorsku službu i da uspostavim principe koji će biti kompatibilni sa zahtevima i idejama Fudbalskog saveza Srbije. To podrazumeva selektivni proces u svim uzrasnim kategorijama, dopunske selekcije, konstantno praćenje instruktora po regionima, edukaciju i razmenu iskustva sa trenerima mlađih kategorija. Prioritet svih nas koji radimo sa mladim igračima mora da bude stvaranje modela A reprezentativca - izjavio je Matić.

Nekadašnjem reprezentativcu i dugogodišnjem članu tima Superligaša Čukaričkog ovaj posao nimalo nije stran. 

- Radio sam četiri godine na funkciji direktora omladinske škole Čukaričkog, dugo sam u fudbalu i pokušaću to svoje dragoceno iskustvo da prenesem na instruktore širom Srbije. Detaljno sam upoznat sa kvalitetom i potencijalom 95 odsto dece koja brane boje mlađih reprezentativnih selekcija i mogu da budem od velike pomoći direktoru Lazetiću i svim selektorima koji rade u Fudbalskom savezu Srbije - rekao je Matić posle potpisivanja ugovora i stupanja na dužnost.

(Srbija danas) 

Pogledajte više