SRBIJA BEZ SELEKTORA 66 DANA Duže čekali samo Mihajlovića

N. I.

18. 02. 2021. u 18:58

PIKSI samo što nije... Ovu rečenicu smo pročitali najmanje deset puta u poslednjih mesec dana i stvarno je tako.

FOTO: M. Vukadinović

Dragan Stojković samo što nije seo na klupu fudbalske reprezentacije Srbije, a pre tačno 66 dana je tu klupu zvanično napustio Ljubiša Tumbaković. Zanimljivo je da je od 2006. do danas FSS imenovao čak 11 selektora, a Piksi bi trebalo da bude 12. Zasada se ne zna samo jedna stvar: kada će to da se dogodi?

Zanimljivo je da je Srbija od Havijera Klementea do danas najduže čekala novog selektora, kada je u prvom mandatu, kao vršilac dužnosti odlazio Radovan Ćurčić, a posle 85 dana (21. maja 2012) došao dugo najavljivani Siniša Mihajlović koji je na klupi "orlova" sedeo do 19. novembra 2013. godine.

Trenutno je možda najmanji problem što već više od dva meseca čekamo Tumbakovićevog naslednika. Mnogo je veća muka pogled na kalendar. U njemu piše da je za 34 dana prvi meč kvalifikacija za SP u Kataru, u kojem 24. marta "orlovi" čekaju Republiku Irsku, tri dana kasnije i Portugaliju, a 30. marta ih čeka Azerbejdžan.

Zasada imamo samo rivale na papiru i selektora na pragu. A, spisak igrača za te mečeve bi neko trebalo da izdiktira za desetak dana.

Pogledajte više