ITALIJANSKI MEDIJI OTKRILI SASTAV MILANA: Pioli bez šest startera, igra na hrvatsku kartu, Ibra sa klupe samo ako zatreba

Novosti online 18. 02. 2021. u 12:29

BLIŽI se početak meča na stadionu “Rajko Mitić”. Zvezdin tim je manje više izvestan, ali još uvek se ne zna sa kojim igračima će izaći Stefano Pioli.

FOTO: D. Milovanović

Rosoneri vešto kriju karte, ali Svi italijanski dnevnici se slažu da će izvesti formaciju 4-2-3-1 sa čak šestoricom fudbalera koji ne pripadaju grupi tzv. startera: Donaruma – Kalulu, Tomori, Romanjoli, Ernandez – Benaser, Meite – Kastiljeho, Krunić, Rebić – Mandžukić.

Po tim najavama se daje zaključiti da će kormilar Milana poštedeti, barem na startu meča, Ibrahimovića, Čalhanoglua, Salemakersa, Kesija, Kalabriju i Kjera.

Pojedini italijsnki mediji igraju i na kartu odnosa na Balkanu.„Hrvati u Beogradu, Pioli mora da izađe što pre iz magle“, naslov je koji je jutros dočekao čitaoce Gazete delo Sport kao najava za večerašnji duel Milana i Crvene zvezde u Beogradu.

Za razliku od milanskog dnevnika koji implicitno potencira na rivalstvo između Hrvata i Srba i posebnu motivisanost Rebića i Mandžukića u sudaru sa srpskim prvakom, Tutosport i Korijere delo Sport igraju na kartu krize u redovima Milana, budući da su prošlog vikenda izgubili od novog prvoligaša Specije i prvo mesto na tabeli Serije A, na kojem su bili sami punih 18 kola. „Pioli lansira evropski Milan“, naslov je Korijerea dok Tutosport recituje: „Milan na antikriznom ispitu“, prenosi Mocartsport.

Na unutarašnjim stranama, Gazeta predstavlja meč sa naslovom: „Milanić isterivač duhova. Mandžukić i Rebić od prvog minuta“. List insistira u tekstu na tri stvari: ponos i motivisanost Hrvata protiv Zvezde u hramu srpskog fudbala, podsećanje na čuvenu maglu iz 1988.godine i potrebu Milana, da kao pre 32 godine i par meseci, izađe iz nje kao novi tim, svestan svoje vrednosti i mogućnosti.

Foto: EPA

 

Gazeta predviđa da ćemo na Marakani videti Ibrahimovića u drugom poluvremenu kao i par startera jer Pioli, naravno, želi da ih odmori za derbi sa Interom, ali i da ih drži u tonusu za derbi. Insistira se na Piolijevoj izjavi da želi da njegov Milan bude i iznenađenje u Evropi i da pretenduje od svojih igrača da vidi duh iz kvalifikacija za Ligu Evrope kada su u meču za infarkt protiv Rio Avea obezbedili prolaz u grupnu fazu LE.

Tutosport eksplicitno govori o preko potrebnoj pobedi Milana nad Zvezdom jer su Piolijevi izabranici izgubili već četiri meča u 2021. godini. „Pioli, evo Evrope za snažnu poruku u trci za skudeto“, naslov je najave večerašnje utakmice sa jasnom indikacijom da je sve u funkciji trke za skudeto.

Tutosport je takođe posvetio jedan članak utakmici iz 1988. godine uz naslove „Magla, strah i radost“ podvlačeći da je taj meč označio početak berićetne tridesetogodišnje Berluskonijeve ere u Milanu.

Nema govora da se u italijanskim medijima meč protiv Zvezde i te kako prati, a kakvog li će biti raspoloženja sutra pokazaće večerašnjih 90 minuta na Marakani.

Pogledajte više