ZDRAVKO MAMIĆ: Terzićevi rezultati su kolosalni, Zvezda je institucija!

Novosti online 06. 02. 2021. u 09:13

NAJKONTROVERZNIJI sportski radnik na balkanu Zdravko Mamić u razgovoru za spske medije istakao je da Srbija ima mnogo više talenta nego Hrvatska

Foto arhiva VN

On ističe između ostalog da je sa svojim bratom Zoranom uvek štitio interese Dinama, a da su to "krvavo platili". 

"Što se tiče talenata, tu nema dileme, u Srbiji ih ima više. Uostalom, duplo ste veća zemlja od Hrvatske. Postoje statistike koje kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrvhu Evrope po proizvodnji talenata. Poenta je u nečemu drugom. Moj brat Zoran i ja smo napravili klub gde smo uvek štitili interese Dinama. Iako smo to krvavo platili optužnicama, uvek smo želeli maksimalan novac da dođe u Dinamo. Imali smo predloge da prodamo Modrića za milion, dva ili tri, a da će meni neko privatno dati još pet ili deset miliona evra. Ključ svega je to što sam štitio interese i imidž Dinama, nisam želeo jeftino da prodajem, i bio sam nezgodan pregovarač, to je imidž koji me prati godinama",  isakao je Mamić 

Mamić ističe da budno prati kubove iz regiona i navija za njih.

"Inače, kad god se povoljno završi utakmica Zvezde u Evropi, ja već zovem i čestitam. Posle Dinama, uvek ću navijati za svaki klub sa ovih prostora", istakao je Mamić i dodao:

"Do dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba, nažalost uvek se o Zvezdi govorilo samo kao o bivšem prvaku Evrope i sveta. Na stranu što sam prijatelj sa Terzićem, ali da se ne lažemo, njegovi rezultati su kolosalni. Četiri uzastopne titule u Srbiji, dve grupne faze Lige šampiona, dva proleća u Evropi. A, podsetiću, dok on nije došao, Zvezda je bila priključena na respirator. Ona je i danas opterećena određenim balastima iz prethodnog razdoblja, što je onemogućava da bolje radi i dodatno raste".

Za Hrvatskog biznismena Zvezda je institucija.

"Verujte, kada bi se nekim čudom dugovi likvidirali, Zvezda bi se sigurno vratila na staze slave. Taj klub je institucija. Koristim priliku da čestitam Terziću i njegovim saradnicima na svemu što su učinili. On sam nije Zvezda, ali je, priznaćemo, sve pokrenuo nabolje", Rekao je Mamić za "Blic".

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pogledajte više