KAD PORASTEM HOĆU DA MI ABRAMOVIČ DA OTKAZ: Ruski tajkun isplatio vrtoglavu sumu na ime odštete otpuštenim menadžerima

Novosti online 29. 01. 2021. u 19:58

OTKAKO je vlasnik Čelsija, Roman Abramovič je potrošio ogroman novac na dovođenje fudbalskih zvezda, a u petak je u javnost isplivala cifra koju je ruski tajkun isplatio otpuštenim menadžerima plavaca.

Foto: Tanjug/AP

Reč je o milionima evra, preciznije 126 miliona, od kojih je najviše otišlo u džepove Žozea Murinja i Antonija Kontea. Portugalac je specijalan i po tome što je dva puta "nogiran " sa Stamford bridža. Prvi put dobio je 26 miliona odštete, a drugi put 9.5, što ukupno čini 35.5 miliona. Italijanski stručnjak je od otkaza "zaradio" 29.5 miliona.

Treći na listi je Felipe Skolari kome je 2009. isplaćeno 14.2 miliona, a sledi Murinov zemljak Viljaš-Boaš sa 13.5 miliona. S obzirom na dužinu boravka možda je najbolje prošao Roberto di Mateo koji je u klubu proveo samo nekoliko meseci, a isplaćeno mu je 12 miliona. Mada, kada se uzme u obzir da je uzeo "ušati" pehar lige šampiona ni to nije mnogo.

Otpremninu su dobili i Karlo Ančeloti, Klaudio Ranijeri, bivši trener Partizana Avram Grant... i konačno Frank Lampard koji je inkasirao "skromnih 2.5 miliona.

U Abramovičevoj eri jedini menadžeri koji nisu otpuštani su Rafa Benitez i Gus hidink (dva puta) koji su imali kratkoročne ugovore do kraja sezone, kao i dva vršioca dužnosti - Stiv Holand i Rej Vilkins.

Pogledajte više