SJAJAN UČINAK SRPSKIH REPREZENTATIVACA PROTEKLOG VIKENDA "Orlovi" razvili krila

N. I.

24. 01. 2021. u 20:47

SRBIJA još nema selektora, pa osim navijača, nema i glavnog čoveka na klupi reprezentacije da se obraduje učinku "orlova".

Jović prolazi kroz odbranu Šalkea Foto EPA

Nekoliko naših fudbalera obeležili su minuli vikend u nemačkom, francuskom, belgijskom i italijanskom fudbalu.

Luka Jović i Filip Kostić pogađali su mreže rivala za Ajntraht, Dušan Vlahović je bio strelac za Fiorentinu, Nemanja Radonjić za Olimpik Marselj, a debitantski gol za belgijski Serkl Briž postigao je Strahinja Pavlović.

Nekadašnji štoper Partizana je pre samo nekoliko dana napustio Monako i otišao na pozajmicu u Briž, jer u timu iz Kneževine ne dobija zadovoljavajuću minutažu. Monako ga je poslao u jednu od svojih evropskih filijala, a 19-godišnji, 194 centimetra visoki štoper je na gostovanju protiv Kortrijka u 28. minutu posle kornera pogodio loptu glavom i obezbedio vođstvo svom timu od 2:0 u konačnoj pobedi od 2:1.

Luka Jović je definitivno čovek za naslovne strane nemačkih, srpskih, ali i španskih sportskih medija. Centarfor kojeg je Real vratio u Anjtraht na pozajmicu koristi svaki sekund na terenu, pa je posle dva pogotka prošle nedelje, sada jednom pogađao mrežu na gostovanju Armeniji Bilefeld koja je lako pala pred Ajntrahtom (1:5). Jović je u 66. minutu ušao sa klupe na teren, a u 75. minutu je postigao peti i poslednji gol na meču. Prethodno je još jedan naš reprezentativac Filip Kostić, u 27. minutu doneo vođstvo od 2:0 gostima.

Dušan Vlahović je svojim sedmim golom u sezoni obezbedio trijumf Fiorentini protiv Krotonea (2:1). Njemu je u 32. minutu iskusni Fracuz Frank Riberi asistirao za vođstvo od 2:0.

Svakako je ovo učinak koji može samo da hrabri navijače Srbije. Ali, kao što je već rečeno, ne može da obraduje i selektora "orlova", jer ga Srbija još čeka.

Pogledajte više