JUNAJTED JE DEFINITIVNO KANDIDAT ZA TITULU: Aston Vila položila oružje pred "crvenim đavolima" (VIDEO)

Č. V.

01. 01. 2021. u 23:00

FUDBALERI Mančester junajteda nastavili su sa odličnim igrama, pošto su na svom terenu savladali Aston Vilu sa 2:1 u 17. kolu Premijer lige.

Foto: EPA-EFE/Carl Recine/POOL

Možda je na početku delovalo nezamislivo, ali sada sa punim pravom može da se kaže da su "crveni đavoli" ozbiljan kandidat za titulu.

Izabranicima Olea Gunara Solskjera je ovo bila deseta utakmica u kojoj nisu izgubili - imaju osam trijumfa i dva remija (Lester 2:2 i Mančester siti 0:0).

Zanimljiv podatak je taj da je engleski velikan prvi tim ove sezone koji je u Premijer ligi stigao do 10 pobeda.

Igralo se otvoreno na obe strane od starta utakmice i bilo je pitanje vremena kada će pasti prvi gol. To se desilo u 40. minutu posle sjajne akcije domaćih fudbalera. Najpre se Pol Pogba na lep način oslobodio čuvara, dodao je loptu do Markusa Rašforda, ovaj uposlio Arona Van-Bisaku koji je odlično centrirao - loptu je promašio Tajron Ming, a glavom ju je sa pet metara iza leđa Emilijana Martineza poslao Antoni Marsijal.

Francuskom napadaču je ovo bio tek drugi pogodak u Premijer ligi, ali ispostavilo se jako važan.

Nije Aston Vila odustajala od napadačke igre i za to je nagrađena. Igrao se 58. minut kada je Bertrand Traore iskoristio centaršut Džeka Griliša i doneo izjednačenje timu iz Birmingema.

Ipak, samo tri minuta kasnije novo vođstvo za Junajted. Aut je izveo Luk Šo, a Pol Pogba je fauliran u kaznenom prostoru rivala. Loptu je na belu tačku namestio Bruno Fernandeš i bio je precizan.

Do kraja utakmce su i jedni i drugi mogli da dođu do još nekog pogotka, no to se nije desilo pa je klub sa "Old Traforda" upisao važna tri boda.

Junajted sada ima 33 boda baš kao i Liverpul i nalazi se na drugom mestu na tabeli. Aston Vila je na šestoj poziciji sa 26 bodova.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više