"TIP" ANLIZIRA DVA DERBIJA: "Lisice" poste već 12 mečeva

M. J. 26. 12. 2020. u 10:00

NIJE Lester uspeo da savlada Mančester junajted ni u sezoni 2015/2016, kada je bio prvak Engleske, a 12 uzastopnih utakmica bez pobede protiv „crvenih đavola“ predugačak je niz, koji „lisice“ u subotu, 26. decembra (13.30) na domaćem terenu žele da prekinu.

Foto: EPA-EFE/ LYNNE CAMERON

Lester ove sezone igra veoma dobro i nalazi se na drugoj poziciji na tabeli, sa četiri boda manje od Liverpula i jednim više od subotnjeg rivala. Pobedom u ovom duelu domaćin bi se bar malo osvetio Junajtedu za prošlosezonski poraz (0:2) u poslednjem kolu Premijer lige, zbog kojeg je ostao bez plasmana u Ligu šampiona.

Imaće Mančester od koga da strahuje, jer nije nepoznanica da je Džejmi Vardi, koji je trenutno drugi strelac lige sa 11 pogodaka na 13 mečeva, najveća pretnja po njegov gol. Sa druge strane, i Lester ima razloga za brigu, jer vezista gostujućeg tima Bruno Fernandeš igra sezonu koja bi, ako se po jutru dan poznaje, mogla da bude jedna od njegovih najboljih.

Rendžers favorit protiv Seltika 2. januara (13.30)

Posle Nove godine, u Škotskoj se drugog januara od 13.30 slavi praznik fudbala, jer će u 421. „old firmu“ na “Ajbroksu“ snage odmeriti dva najveća kluba u toj zemlji - Rendžera i Seltik.

Rendžers ove sezone igra fenomenalno, ostvario je veliku razliku u odnosu na najljućeg rivala i bez problema preskače sve protivnike koji mu se nađu na putu, dok je Seltik loše počeo i više puta se spotakao na timove, koji se nalaze pri dnu tabele.

Mečevi ovih timova predstavljaju sinonim za derbi, odlikuju se borbenošću, čvrstinom i željom za pobedom, a tome u prilog govori i činjenica da u poslednjih 11 međusobnih susreta nije bilo nerešenog rezultata. Iako u ovaj duel „policajci“ ulaze kao favoriti, ne bi bilo začuđujuće da Seltik ostane neporažen, pa možda čak i ostvari pobedu i tako smanji zaostatak za liderom.

Pogledajte više