EVO ZAŠTO JE TUHEL DOBIO OTKAZ: Ja volim fudbal, ali u PSŽ-u se ne radi uvek o fudbalu

Novosti online 24. 12. 2020. u 16:09

TOMAS Tuhel, koji je sinoć otpušten sa mesta trenera Pari sen Žermena, tvrdi da je njegova izjava, zbog koje su mu se čelnici francuskog šampiona zahvalili na saradnji, izvučena iz konteksta.

foto: EPA

- Nisam govorio o politici. Sigurno je sve pogrešno prevedeno. Pogledajte intervju. Rekao sam da je PSŽ poseban klub, veliki izazov i da se ništa nije promenilo - rekao je Nemac.

- Rekli su mi da se radi emisija o nemačkim trenerima, a ne da je intervju. Šalio sam se na nemačkom jeziku, nije prevedeno dobro. Ne možete prevoditi reč po reč. To je bila šala. Nisam ni dao dozvolu da se sve to objavi kao intervju - istakao je Tuhel.

Ipak, Tuhel je bivši, a Maurisio Poketino novi trener svetaca.

A evo šta je zapravo Tuhel rekao u spornom intervjuu:

- U ovih šest meseci sam se pitao jesam li još uvek trener ili sam političar u sportu, ministar sporta? Gde je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Rekao sam sebi: Samo želim da treniram igrače. Zato sam postao trener i zato to i dalje jesam, mogu se naći bilo gde. Bilo gde gde postoji pola terena za trening i DVD uređaj za snimanje video zapisa. Ja volim fudbal, ali u ovom klubu se ne radi uvek o fudbalu. U ovakvom klubu ima niz uticaja, nije samo interes ekipe - reči su koje su navodno uvredule čelnike PSŽ-a, iako se zvanično kao razlog otkaza navodi nedostatak komunikacije između Tuhela i igrača.

Pogledajte više