NEMANJA GUDELJ ZADOVOLJAN ŽREBOM: Za katar najbolja verzija

N. ILjUKIĆ

11. 12. 2020. u 19:32

TOKOM novembarskih okupljanja "orlova", Nemanja Gudelj (29) je proveo svih 300 minuta na terenu.

Foto: Nebojsa Parausic

Onih 120 sa produžetkom protiv Škota, uz gol sa bele tačke, i po 90 minuta sa Mađarskom i Rusijom. As Sevilje, koji će i u narednom ciklusu biti jedan od naših najjačih aduta, veruje da ćemo biti uspešniji u kvalifikacijama za SP 2022. čiji je žreb obavljen u ponedeljak.

- Zadovoljan sam sastavom naše grupe. Ispalo je da su sa nama tu skoro sve stari znanci - kaže za "Novosti" Gudelj, rođeni pobednik i radnik, koji je ušao u kolonu pobednika 2020. kada je sa Seviljom osvojio Ligu Evrope.

- Sa Portugalcima smo baš često igrali poslednjih godina. Dobro znamo koji je njihov kvalitet i nema sumnje da su oni i dalje favoriti u našoj grupi. Tu su i Irci sa kojima smo bili u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Poznajemo i Luksemburg. Nažalost, vreoma malo poznajem Azerbejdžan.

Recept je jasan za uspeh i katarsku vizu. Samo mnogo bolja Srbija od one koju smo gledali u poslednjih godinu dana može da se nada odlasku na drugi uzastopni Mundijal.

- Kao što je zamenik predsednika FSS Marko Pantelić rekao pre nekoliko dana, moraćemo da budemo uvereni u naš kvalitet i disciplinovani. Dodao bih da ćemo u svakoj utakmici morati da pokažemo najbolju verziju svoje igre i da skupljamo dragocene bodove. Verujem da samo ovakvim pristupom možemo da izborimo direktan plasman na Mundijal u Kataru, što bi bio ogroman uspeh ove generacije - zaključio je Gudelj, jedan od najspremnijih reprezentativaca Srbije, koji je mnogo puta pokazao koliko je odan zemlji za koju igra.

MOGLO JE I TEŽE

PUT do Katara je možda mogao da bude i teži, ako se pogleda sastav ostalih grupa.

- Verujem da smo dobro prošli, bilo je jačih grupa. Vidim da će sa nama biti u grupi i Katar, sa kojim ćemo igrati prijateljske mečeve, i to je još jedna prilika da se održi forma kroz prijateljske mečeve - kaže Gudelj.

Pogledajte više