U LITVANIJU IDEMO PO MEDALJU: Sjajni futsaleri Srbije presrećni zbog plasmana na Mundijal

N. I. 10. 12. 2020. u 19:38

HRABRA i raspucana Srbija je na krilima Jovana Lazarevića pronašla put ka Svetskom prvenstvu u futsalu.

Naši igrači slave uspeh u Finskoj Foto: FSS

Šta je sve viđeno u revanš meču baraža u gostima protiv Finske...

Dramu kakvu samo ova brza igra može da režira, sjajno su odigrali izabranici Gorana Ivančića, a pravi mali vatromet golova i konačnih 5:5 su, uz kapital iz prvog meča u Kragujevcu (1:0) bili dovoljni za odlazak na Mundijal sledeće fodine.

Srbija će se u Litvaniji od 12. septembra do 3. oktobra boriti sa najboljima na svetu.

- Presrećni smo svi zbog ovog velikog uspeha. Iza nas su izuzetno naporne kvalifikacije, u kojima smo pokazali kako živi i kako igra jedan tim. Revanš u Finskoj bio je specifičan, sa puno golova i rezultatskih preokreta. Ponosan sam na svoj het-trik. Drago mi je da su moji golovi pogurali Srbiju ka Svetskom prvenstvu. Bili smo nešto lošiji u prvom poluvremenu kada je domaćin diktirao tempo igre. U nastavku meča smo ličili konačno na sebe i to je recept po kojem moramo da igramo i na sledećem velikom takmičenju - kaže trostruki strelac i junak duela protiv Finske, 23-godišnji Jovan Lazarević.

Srbija je sedma evropska selekcija koja se plasirala na ovo veliko takmičenje na kojem će sa Starog kontinenta biti još domaćin Litvanija, Portugalija, Španija, Kazahstan, Češka i Rusija. U januaru sledeće godine će biti obavljen žreb za Mindijal i tada će biti poznato sa kim će u grupi biti "orlovi".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više