FER-PLEJ JE UMRO U ŠVEDSKOJ: Sudija, koja je moja lopta? (VIDEO)

Novosti online 08. 12. 2020. u 16:51

POSLEDNjE kolo švedskog šampionata donelo je jednu od najbizarnijih situacija viđenih u poslednje vrfeme na fudbalskim terenima.

EPA-EFE/Naomi Baker

Igrala se sudijska nadoknada pri rezultatu 2:2 u utakmci Elfsborg - AIK kada je golman gostiju krenuo u kazneni prostor da ponogne saigračima kod kornera.  Nakon što je igrač AIK-a loptu poslao van terena posle šuta glavom, golman je krenuo u sprint ka svom golu, a igrači Elfsborga videli su priliku za napad na tri boda.

Igrač AIK-a koji je izvodio koner video je da preti opasnost po prazan gol pa je u očaju ubacio na teren drugu loptu duboko u polje. Zatim je i njegov saigrač tu loptu šutnuo ka protivniku, koji je već bio na njihovoj polovini u naletu da ubaci loptu u gol koji je ostavljen prazan.

Baš kada se spremao za udarac, pored njega je proletela druga lopta, koja ga je omela u nameri, pa su mu igrači AIK-a ubrzo oduzeli loptu.

Sudija je za ovaj neverovatan prekid kontre, gostujuće igrače kaznio samo jednim žutim kartonom, i to onog koji nije ni učestvovao u ovom triku.

Pogledajte više