ŠAHTJOR TESTIRA PARTIZAN: Crno-beli polako sklapaju mozaik predstojećih priprema u Beleku

M. Blažić 03. 12. 2020. u 20:56

STARA baza Partizana za zimske pripreme, turski Belek, biće aktuelna i ove zime, a sa njom i "stari znanac" Šahtjor iz Donjecka.

Fudbaleri Partizana Foto N. Paraušić

Klub iz Humske je rezervisao hotel "Kaja Palaco" u periodu od 14. do 29. januara, a sada više nije tajna da će crno-beli 21. januara odmeriti snage sa šampionom Ukrajine, koji ima velike šanse da u teškoj grupi Lige šampiona sa Realom, Interom i Borusijom Menhengladbah izbori prolaz u eliminacionu fazu.

Najveće zasluge za treći pripremni susret srpskog i ukrajinskog kluba u poslednjih šest godina pripadaju članu Stanojevićevog stručnog štaba Igoru Duljaju. Njegovo šestogodišnje igračko i trogodišnje trenersko iskustvo u Šahtjoru doprinelo je tome da klub iz Donjecka bez razmišljanja prihvati poziv za odigravanje prijateljskog meča.

Partizan i Šahtjor sastali su se na zimskim pripremama 2014. u hotelskom kompleksu "Mardan Palas" i tada su "rudari" iz Donjecka slavili minimalnim rezultatom. Pet godina kasnije Partizan se revanširao i savladao Šahtjor 2:0, golovima Aleksandra Šćekića i Nemanje Nikolića.

Pored ovog meča u opticaju su još i dueli sa bugarskim šampionom Ludogorecom, gruzijskim Dinamom iz Tbilisija i poljskom Jagjelonijom. Ono što u ovom trenutku sprečava definitivno utvrđivanje odigravanja ovih utakmica je činjenica da pomenuti klubovi još nisu ozvaničili dolazak u Belek.

Partizan će pripreme za drugi deo sezone započeti 8. januara, a šest dana kasnije sledi odlazak u Tursku, gde Stanojevićevu četu očekuju najmanje četiri kontrolna meča.

SA CSKA U HOTELU

HOTEL "Kaja Palaco" koji će od 14. do 29. januara predstavljati bazu Partizana godinama je tradicionalno "zimski dom" moskovskog CSKA. Prema informacijama iz Humske, "armejci" razmatraju opcije između tradicionalne baze u Turskoj i odlazak u Španiju. Ukoliko se opredele za proverenu varijantu postoji velika mogućnost da i CSKA bude jedan od Partizanovih rivala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više