ARGENTINAC OSTAJE U KATALONIJI: Barselona odbila 250 miliona evra za Mesija

Beta 30. 11. 2020. u 16:25

BARSELONA je 2006. godine odbila ponudu Intera vrednu 250 miliona evra za Lionela Mesija, otkrio je danas bivši predsednik tog fudbalskog kluba Đoan Laporta.

Foto EPA

Laporta je bio predsednik Barselone od 2003. do 2010. godine, a danas je i zvanično objavio svoju kandidaturu da ponovno postane predsednik nakon ostavke Đozepa Marije Bartomeua.

- Odbili smo ponudu od 250 miliona evra koju je 2006. poslao Inter. Masimo Morati je želeo da ga dovede u svoj klub", rekao je Laporta za španske medije, prenosi Hina.

Barselona je pod njegovim vođstvom osvojila 12 trofeja, od čega dve Lige šampiona i četiri titule prvaka Španije.

- Niko ko voli Barselonu ne može sumnjati u Mesija. Nadam se da ću biti izabran za predsednika i onda ću razgovarati s njim", dodao je Laporta.

Katalonski klub se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji pa je vođstvo kluba dogovorilo smanjenje plata igračima i trenerima i tako uštedelo 122 miliona evra u ovoj sezoni, plus 50 miliona evra kroz naredne tri godine.

Španski mediji navode da su dugovi Barselone veći od 400 miliona evra.

- Imamo plan za oporavak dramatične ekonomske situacije u klubu", rekao je Laporta.

- Ne možemo popraviti svet, ali ga možemo učiniti boljim mestom i to želimo da učinimo napornim radom, strašću i ljubavlju. Želimo da donesemo sreću ljudima, to nije izborno obećanje. To je etička, građanska i moralna obaveza", naglasio je Laporta.

Izbori za predsednika Barselone zakazani su za 24. januar iduće godine.

Pogledajte više