CRNOGORAC SEDA NA KLUPU SRBIJE? Rusi već znaju ime novog selektora “orlova”

Novosti online 21. 11. 2020. u 10:44

POSLE eliminacije u baražu za Evropsko prvenstvo od Škotske skoro da je izvesno da Ljubiša Tumbaković neće ostati na klupi Srbije.

Foto: N.Paraušić

Skoro, da nema dana da ne pominju se nova imena za selektora “orlova”.

I ne govori se o tome samo u srpskoj, već i u ruskoj javnosti, odakle nam stiže informacija da bi naslednik mogao da bude Miodrag "Grof" Božović.

Ruski sajt "Čempionat" je objavilo da je nekadašnji trener Crvene zvezde, a aktuelni šef struke Krila Sovjetov iz Samare, jedno od imena na spisku želja Fudbalskog saveza Srbije.

Božović (52) je veliko ime u ruskom fudbalu, stranac sa najviše utakmica na klupi ruskih klubova, vodeći Amkar, FK Moskvu, Dinamo iz Moskve, Rostov, moskovsku Lokomotivu, Arsenal Tulu, a njegov poslednji klub bio je Krila Sovjetov, koju je napustio u junu.

Vodio je Crvenu zvezdu dve sezone i bio šampion Srbije 2016. godine. Sa Rostovom je osvojio Kup Rusije dve godine ranije.

Bio je trener Budućnosti u prvom delu sezone 2006/07, prve od osamostaljenja Crne Gore. 

Priča o selektoru, ali i čelnicima "kuće fudbala" bi trebalo epilog da dobije u decembru, za kada je zakazana Skupština FSS.

Licitacija je krenula. U Srbiji se moglo čuti o Draganu Stojkoviću Piksiju, Vladanu Milojeviću, pa i verovatno najvećoj želji navijača "orlova, Veljku Paunoviću.


 

Pogledajte više