TRENER CRNE GORE IZNENAĐEN ELIMINACIJOM "ORLOVA": Srbija je najkvalitetniji tim na našim prostorima

Novosti online 17. 11. 2020. u 16:16

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić izjavio je da Srbija ima najbolji tim na prostoru bivše SFRJ.

FOTO: N. Paraušić

"Orlovi" nisu uspeli da se domognu Evropskog prvenstva, pošto su u finalu baraža Lige nacije eliminisani od Šktoske sa 2:1 nakon penala.

- Mislim da reprezentacija Srbija ima najbolji tim na prostoru bivše SFRJ, nije mi najjasnije šta se dogodilo protiv Škotske, ali negde se moglo i pretpostaviti da bi se mogao desiti neplaniran rezultat - rekao je Hadžibegić.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva je u razgovoru za "Mondo.ba" istakao da ni sam ne zna šta se desilo Srbiji da kiksne u ključnim momentima.

- Na to pitanje odgovor može dati selektor. Meni je najveće upozorenje bio meč sa Luksemburgom u kvalifikacijama, koji su Srbi pobedili vrlo, vrlo teško (3:2). Tada se upalilo crveno svetlo meni kao gledaocu i video sam da se nešto dešava. Ne znam da li je Srbija potcenila protivnika ili su mislili da je sve gotovo posle 2:0. Ili meč sa Škotskom za plasman na EURO. To su morali da dobiju u Beogradu, a jedva su izvukli nerešeno i na kraju ispali na penale. Stvarno mi je vrlo teško pronaći razloge za neuspeh jer su ponavljam, po mom mišljenju, najkvalitetniji tim sa naših prostora - zaključio je selektor Crne Gore.

Srbija tako ni posle 20 godina neće igrati na Evropskom prvenstvu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više