KAPITENA RUSIJE ČEKA ROBIJA! Pokušaj ubistva na utakmici u dobrotvorne svrhe?

Novosti online 07. 11. 2020. u 19:50

BIVŠI kapiten fudbalske reprezentacije Rusije Roman Širokov suočava se sa zatvorskom kaznom od minimum dve godine posle napada na sudiju tokom revijalne utakmice na turniru poznatih ličnosti Rusije.

EPA/ESTELA SILVA

Nekadašnji vezista Zenita, Spartaka i CSKA još je i dobro prošao, pošto su advokati nesrećnog arbirta tražili od tužilaštva da ga terete z ubistvo u poušaju.

Do incidenta je došlo na dobrotvornom "Moskovskom kupu slavnih", kada je sudija Nikita Dančenkov dosudio slobodan udarac protiv ekipe u kojoj je nastupao Širokov.

Iako nije bio direktno umešan u prekršaj, Širokova je ova sudijska odluka iznervirala do te mere da ga je udarcem pesnice oborio, a onda nastavio da ga šutira. Sve vreme mu je upućivao pretnje i uvrede.

Dančenkov je zbog ovoga tri nedelje proveo u bolnici, pa iako povrede nisu bile opasne po život tražo je da bivši kapiten zbornaje komande odgovara za huligansko ponašanje i pokušaj ubistva.

- Ušivali su me po celom telu, satima sam bio na svim mogućim ispitivanjima - objavio je sudija Dančenkov ma Instagramu, gde ima više od 50.000 pratilaca.

Pogledajte više