BORJAN POSLE POBEDE NAD GENTOM: Da završimo posao u Belgiji

Z. ĆOROVIĆ

06. 11. 2020. u 19:31

IGRAČI Genta u neverici se hvataju za glavu, dok Zvezdini pritrčavaju, grle i ljube svog junaka.

FOTO: FK Crvena zvezda

Urnebesna, lepa slika iz petog minuta sudijske nadoknade kada je golman crveno-belih ko zna odakle iskočio i panterskim skokom zaustavio već viđeni gol i nepravedno izjednačenje. Raširio je kišobran ispod hladnog tuša i zaštitio saigrače. Kad se primi pogodak u samom finišu, to "šokira i ubije ekipu", a ovaj bi joj dobro posekao krila ka evropskom proleću.

ZARADA VEĆ 6.700.000 €

KASICA na "Marakani" sve više se puni. Svaka pobeda u Ligi Evrope donosi 570.000 evra, pa je Zvezda sa dva trijumfa protiv Genta i Libereca zaradila 1.140.000 evra.
Uz prihode iz kvalifikacija, za plasman u LE i bonuse na koeficijent, srpski šampion je ove godine na međunarodnoj sceni inkasirao 6,7 miliona. Lepe svote čekaju crveno-bele ukoliko se domognu naredne faze. Prvo mesto u grupi garantuje milion, a drugo 500.000 evra, s tim što je bonus za plasman u šesnaestinu finala pola "miliončeta".

Zato se u prethodne četiri godine jedno pravilo u Zvezdi ne menja: kad je najvažnije, kad se lomi - tu je Milan Borjan. Superheroj protiv Krasnodara, Salcburga, Liverpula, Kopenhagena sada i Genta (2:1) u trećem kolu Lige Evrope.

- Neverovatna utakmica, momci su odradili sjajan posao - kapitenski je sve pohvalio Borjan.

- Svi zaslužuju čestitke. Idemo dalje, moramo da pobedimo i u Belgiji, da osiguramo proleće u Evropi. Imamo odličnu priliku da opet napravimo nešto dobro, nešto da se pamti kao i prethodnih godina. Ova generacija tek treba ta pokaže koliko vredi. A ja mislim da vredi mnogo.

Kako do šesnaestine finala

PROLEĆE u Evropi je blizu, ali bi svako opuštanje moglo da zakomplikuje Zvezdine planove. Crveno-beli bi već u sledećem kolu, 26. novembra, mogli da 99 odsto izbore plasaman u narednu rundu LE ukoliko se poklope dva uslova - pored pobede u Gentu, da Hofenhajm slavi u gostima Liberecu. Svi drugi ishodi prave veliki broj kombinacija pred peto kolo u kome srpski šampion dočekuje Hofenhajm. U poslednjoj rundi, Zvezda gostuje Česima, pa u slučaju istog broja bodova gleda se međusobni skor, tako da "petica" iz prvog duela ima veliki značaj.

Ni ranije nije hteo da priča o svojim podvizima, pa neće ni sada. Bez trunčice lažne skromnosti.

- Svaka odbrana je bitna. Ne volim mnogo da ih komentarišem zato što smo svi mi jedna grupa pravih, iskrenih prijatelja. Kako u svlačionici, tako i van nje. Ja radim za tim, baš kao i oni za mene. Verujem da je ključ uspeha to što smo mi pravi drugari. Kada na kraju sve ispadne dobro, zasluge su zajedničke.

FOTO: N. Paraušić

Borjan je ponosan što je kapiten i simbol ove jake, evropske Zvezde.

- Otkako sam ja u klubu, a to je već četiri godine, Zvezda je odigrala "hiljadu" dobrih partija. I ova je bila jedna od tih, važnih. Posle Libereca, pobedili smo i Gent na "Marakani". Pre toga, ostavili smo dobar utisak sa Hofenhajmom, uprkos porazu. Imamo kvalitet da prođemo grupu, pa da posle toga napadnemo još veći cilj.

DEGENEK: GOLMAN I GOSPODIN

ŠTOPER crveno-belih Miloš Degenek izdvojio je paradu svog golmana u prvi plan.
- Čestitao bih Borjanu na fenomenalnoj odbrani, pokazao je da je veliki gospodin i golman, igra zaista fenomenalno i pored svega što mu se dešava van terena. Protiv Genta osvojili smo tri važna boda. Mislim da smo se držali dobro, da smo pokazali karakter i da smo jedna velika ekipa. Šef stručnog štaba Dejan Stanković nije bio u prilici da nas vodi sa klupe ni na ovoj utakmici, a i pored toga smo uspeli da ostvarimo još jednu pobedu i napravimo fenomenalan rezultat - istakao je Degenek.

Nedostajali su mu huk sa tribina i navijačka eksplozija da kompletiraju pravo slavlje.

- Sve je mnogo lakše kada nas ponesu navijači. Da su oni bili, siguran sam da bismo mnogo ranije rešili utakmicu sa Gentom i da ne bi bilo neizvesne završnice. Ne znam dokle će ovo sa koronom da traje, samo da prođe. Kako bi bilo lepo da na proleće zajedno sa "delijama" bijemo evropske bitke - nada se Borjan.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više