NIJE MI POMOGLO 500 MASKI: Vladimir Stojković iz izolacije za "Novosti" o problemima koje je iskusio zbog korone

M. BLAŽIĆ

03. 11. 2020. u 18:57 >> 19:15

SVE je u subotu izgledalo savršeno normalno za kapitena Vladimira Stojkovića (37).

Foto: Nebojsa Parausic

Pripreme za utakmicu sa Mačvom, ulazak u klupski autobus i odlazak na stadion, i onda odjednom počinju problemi, povišena temperatura i prva sumnja na virus korona. Dva dana kasnije testiranje i otklanjanje svake sumnje - golman Partizana je pozitivan na kovid 19!

- Sve se izdešavalo nenormalno brzo. Imali smo test dva dana pred utakmicu sa Mačvom na kojem sam bio negativan, sve je praktično bilo u najboljem redu i na dan utakmice. A onda sam odjednom u autobusu osetio neprijatnost, nelagodu i zatražio od doktora da mi izmeri temperaturu. Slomilo me maltene u trenutku i test u ponedeljak je pokazao da sam pozitivan - priča za "Novosti", iz kućne izolacije, kapiten crno-belih.

Telefon je dugo zvonio i kontakt smo uspostavili tek nekoliko sati kasnije. Razlog, očekivan odmor od iscrpljenosti koja lomi organizam.

- Spavao sam. Od jutros nemam temperaturu i opšte stanje mi je malo bolje, ali je to i dalje daleko od iole dobre situacije. Neverovatno je kako me je brzo slomilo, imam osećaj kao da me neko stalno udara po leđima, malaksao sam do te mere da se bukvalno jedva pomeram. Čini mi se da me boli baš sve što može da zaboli u telu.

TRAJAĆE PAUZA BAR DESET DANA

ONOG momenta kada su ustanovljeni prvi zdravstveni problemi, Vladimir Stojković je odvojen od ostatka ekipe i sada u kućnoj izolaciji vodi borbu sa virusom.
- Prva tri dana sam se baš loše osećao, to je bila potpuna nemoć. Sada je malo bolje i verujem da ću za deset dana moći da izađem iz izolacije - ističe Stojković.

Iskusnom golmanu nikako nije jasno kako je uopšte došao u situaciju da ga "zakači" virus, s obzirom na to da je po sopstvenom priznanju bio izuzetno disciplinovan.

- Zaista ne znam. Dešavalo se često i da se šale na moj račun, jer sam previše oprezan, sve mere predostrožnosti i distancu sam stalno poštovao. Pa ja u kući imam sigurno 500 maski, svuda sa sobom nosim alkohol i koristim ga konstantno za dezinfekciju. Zaista mi nije jasno kako se ovo dogodilo.

Za kraj, Stojković ima poruku za sve koji se i dalje "labavo" odnose prema virusu i kompletnoj situaciji koja nas okružuje.

N. Paraušić

- Čuvajte se ljudi, ovo je ozbiljno zlo. Ne zanemarujte savete stručnih ljudi nikada, jer tek kada se nađete u ovoj situaciji možete da shvatite koliko virus korona može da bude opasan - zaključio je Stojković.

Pogledajte više