LALATOVIĆ: Priča se kako Partizan zaostaje za Zvezdom, a Vojvodina je trenutno druga na tabeli

S.B.

29. 10. 2020. u 14:00

U srpskom fudbalu se najviše pažnje posvećuje Crvenoj zvezdi i Partizanu, ali ipak čini se da Vojvodina zaslužuje da se i o tom klubu mnogo više priča.

FOTO: AP

Novosađani igraju dobro, drugi su na tabeli, za vodećom Crvenom zvezdom zaostaju šest bodova i do kraja prva polusezone ih čeka nekoliko ozbiljnih testova.

Najveći je svakako 21. novembra kada na "Karađorđe" dolazi trenutni lider prvenstva.

- Kada smo pričali o osvajanju Kupa Srbije, niko nas nije shvatao ozbiljno a u tome smo uspeli, pa zašto ne bismo osvojili i titulu? - to je danas u razgovoru sa novinarima pred sutrašnju utakmicu 13. kola sa Bačkom rekao Nenad Lalatović, trener drugoplasirane Vojvodine i naglasio da ne mora da znači da će se svake godine na vrhu smenjivati Crvena zvezda i Partizan, kao na traci.

- Vojvodina je veliki klub i pripada joj da bude prvak Srbije - kaže Lalatović i dodaoje:

- Nadam se da će se to u skorije vreme i desiti a moj cilj je da sa mojom Vojvodinom i ove sezone osvojim trofej. Zvezda nam beži šest bodova i dolazi na "Karađorđe", pa bih voleo da do tada ne napravimo kiks i da u derbiju pokušamo da joj priđemo korak bliže. Biti ispred Partizana, TSC-a, Čukaričkog, Spartaka... nije mala stvar. Međutim, priča se kako Zvezda beži Partizanu devet bodova, a Vojvodinu opet niko ne spominje, što smeta svakom našem navijaču i Novosađaninu. Fudbal ne igraju samo Crvena zvezda i Partizan. Ponosan sam što smo trenutno drugi i nadam se da ćemo tako nastaviti.

Za sutrašnju utakmicu sa superligašem iz Bačke Palanke, Lalatović neće biti u prilici da zbog žutih kartona i povreda izvede najjači sastav.

- Bačka je pokazala da zna kako se igra protiv velikih klubova. Organizovan su tim, igraju lep i dopadljiv fudbal - do noge, veoma su brzi i imaju fenomenalnu polukontru i kontru. Ubacuju se iz drugog plana i nijednog trenutka ih ne smemo potceniti. Opuštanja nema, jer najteži su "unapred dobijeni mečevi" - naveo je trener Vojvodine.

Podsetimo, duel Vojvodina - Bačka igra se u petak od 18 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više