VUKADIN VUKADINOVIĆ ZA "NOVOSTI": Slovan nema majstora kao što je Katai

Đ. SAMOILOVIĆ

28. 10. 2020. u 19:48

SRPSKI fudbaler Vukadin Vukadinović (29) već osmu godinu zaredom šparta češkim terenima.

FOTO: AP

Promenio je nekoliko klubova (Sparta, Zlin, Jablonec, Viktorija, Teplice, Karvina) i veoma je dobro upoznat sa fudbalskim prilikama u zemlji piva i boema, pa ga pozamašan staž i te kako kvalifikuje da priča o današnjem rivalu Crvene zvezde, Slovanu iz Libereca.

- Pokazao je Liberec protiv Genta da je dobra ekipa. Nemaju izrazite individualce, ali su fizički veoma spremni i disciplinovani. Mislim da će se trener Pavel Hoftih u Beogradu odlučiti da igra povučenije i čeka šanse iz kontranapada. Crveno-beli su kvalitetniji, Slovan nema igrača poput Kataija, koji kada ima dan, jednim potezom može da reši utakmicu - kaže Vukadinović u razgovoru za "Novosti".

KOLEKTIV Tiđani i Rabušić (Liberec)FOTO: AP

U timskom sistemu Hoftiha, ipak neko mora da iskoči.

- Velika pretnja je krilni igrač, Kolumbijac Moskera koji će vrebati iz kontre. Nizak je i nezgodan. Špic Jusufi je visok, jak, dobar tehničar i često odlaže loptu na stranu ali nije preterano brz. Ni štopere Libereca ne odlikuje hitrina, mnogo su bolji u duel igri, a slaba tačka je Tiđani iz Obale Slonovače - kaže srpski internacionalac.

SVESNI DA SU AUTSAJDERI

PROBLEMI koje su crveno-beli imali sa koronom, našli su mesto i na stupcima sportske štampe u Češkoj.
- Mediji su dobro upoznati sa kvalitetima Kange, i pomno su pratili njegovu situaciju sa virusom korona. Generalno su upoznati sa Zvezdom, njenom trofejnom tradicijom, kao i partijama u prvenstvu. Vide je kao favorita, ali daju dobre šanse i Slovanu za povoljan rezultat - podvlači Vukadinović.

Slovan je bez takmičarskih utakmica u prvenstvu, igra samo u Evropi zbog epidemiološke situacije u Češkoj. Međutim, ni Zvezda ne može da računa na svog 12. igrača.

- Tačno je da nemaju širok roster, ali svakako je Zvezdina prednost što Česi ne igraju ligu. Ipak, hendikep crveno-belih će biti izostanak navijača. Sećam se kada sam gostovao sa Spartom na "Marakani", mi smo na toj utakmici gubili 2:0 već u tunelu kada smo čuli huk sa tribina - govori Vukadinović, koji je u Srbiji igrao za beogradski Hajduk.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više