PAUNOVIĆ RUŠI REKORDE NA OSTRVU: Reding gazi redom!

Novosti online 28. 10. 2020. u 09:17

FUDBALERI Redinga savladali su Blekburn na strani u osmom kolu Čempionšipa sa 4:2 i upisali sedmi trijumf u prvenstvu.

Veljko Paunović Foto N. Paraušić

Ekipa Veljka Paunovića nastavila je sa odličnim partijama i čvrsto drži prvu poziciju.

Kao jedini neporaženi tim lige, Reding je sakupio 22 boda, sedam više od drugoplasiranog Svonsija i trećeplasiranog Votforda, koji predvodi Vladimir Ivić.

Reding je na Ivud Parku vodio sa 3:1 posle svega dvadesetak minuta i praktično već tada najavio trijumf.

Meite je pogodio u prvom minutu za vođstvo gostiju. Armstrong je u trećem poravnao rezultat, da bi Olise u 15. i Loren u 18. doveli Paunovićev tim do velike prednosti.

Armstrong je novim pogotkom u 66. vratio nadu Blekburnu da može da izbegne poraz, ali je Žoao u 83. bio precizan za 4:2 i time otklonio sve dileme oko pobednika.

Englezi ističu da je Paunovićev tim izjednačio rekord Čempionšipa posle osam odigranih utakmica, kao i da je ovaj tim srpskog trenera bolje startovao od čuvenog Redingovog tima iz sezone 2005/06 kad je ovaj klub osvojio Čempionšip sa rekordnih 106 bodova. 

Dakle, ekipa Veljka Paunovića je trenutno istinski hit u Čempionšipu. U sledećem kolu Reding gostuje Koventriju.

Blekburn, 12. na tabeli sa 10 bodova, gostuje Svonsiju.

I Vladimir Ivić, drugi srpski trener u Čempionšipu, bio je blizu trijumfa. Ipak, njegov Votford je remizirao sa Vikombom na strani 1:1

Stršljenovi su poveli preko Sara u 52. minutu, da bi domaći poravnali zahvaljujući Stujartu u 66. i došli do prvog boda u sezoni.

Svonsi se pobedom protiv Stouka od 2:0 poravnao sa Votfordom po broju bodova, ali je zbog bolje gol razlike preuzeo drugu poziciju.

U preostalim utakmicama, Barnsli - KPR 3:0, Brentford - Norič 1:1, Midlzbro - Koventri 2:0.

(Sport klub)

Pogledajte više