JUNAJTED KONAČNO LIČI NA EKIPU: "Crveni đavoli" brojali do četiri, Rašford odigrao odličan meč (VIDEO)

Č. V.

17. 10. 2020. u 23:29

FUDBALERI Mančester junajteda ubedljivo su savladali Njukasl sa 1:4 kao gosti u 5. kolu Premijer lige.

Foto: EPA-EFE/ Alex Pantling / POOL

Konačno su izabranici Olea Gunara Solskjera odigrali utakmicu po meri navijača. Izgledali su kao ozbiljna ekipa, koja dobija jedan meč bez problema.

Odličnu utakmicu odigrao je Markus Rašford. Reprezentativac Engleske je postigao gol i asistirao za dva, iznudio je i penal koji Fernandeš nije pretvorio u gol.

Ipak, nije dobro počelo po goste. igrao se drugi minut kada je domaćin poveo. Luk Šo nije imao sreće, pošto je salvadao Davida de Heu. Pogodila ga je lopta posle centaršuta jednog igrača Njukasla i skrenula pravac, pa španski čuvar mreže nije mogao ništa da uradi.

Krenuo je Junajted od tog pogotka da juri ka golu rivala. Ubrzo je stiglo izjednačenje, a precizan je bio Hari Megvajer. Kapiten "crvenih đavola" je odličnim udarcem glavom poravnao rezultat.

Bruno Fernandeš je u 58. minutu propustio veliku priliku da dovede Junajted do prednosti. Desilo se nezamislivo - Portigalac je promašio penal, tačnije Darlou je odlično intervenisao.

Ipak, to nije pokolebalo goste, koji su krenuli na sve ili ništa kako bi stigli do trijumfa. Takva igra im se isplatila.

Junajted je odigrao uraganskih 10 minuta i za to vreme postigao tri gola. Posebno je lep bio drugi. Kontra za prave fudbalske udžbenike. Van de Bek je uposlio Rašforda, ovaj je vukao loptu, ostavio za Fernandeša, koji je iz ne baš lake pozicije pogodio rašlje.

Preostala dva gola postigli su Aron Van-Bisaka (prvenac u dresu Junajteda) i pomenuti Rašford.

Posle ove pobede "crveni đavoli" se nalaze na 14. mestu sa šest bodova, dok su "svrake" 11. sa jednim više.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više