BRAVO, SRBIJO! "Orlovi" slavili u Oslu, Sergej majstorijom presudio Norveškoj (VIDEO)

Č. V.

08. 10. 2020. u 19:16 >> 23:14

FUDBALSKA reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važnu pobedu protiv Norveške, pošto je slavila u Oslu sa 2:1 posle produžetaka.

FOTO: FSS

Odličnu utakmicu su odigrali izabranici Ljubiše Tumbakovića. Zaslužili su da slave u prvih 90 minuta, ali nije bilo sreće.

Veliki broj izglednih prilika propustila je naša selekcija. Na kraju je slavila zahvaljujući majstoriji Sergeja Milinković Savića, koji je fantastičnim golom obezbedio pobedu našoj selekciji.

Jedan od najvažnijih ciljeva je bio zaustaviti Erlinga Halanda. Uradila je to sjajno naša odbrana, pa je jedan od najboljih napadača sveta imao samo jednu priliku, kada je njegov udarac glavom na gol liniji zaustavio Nemanja Maksimović.

Srbija je prva došla do prednosti u 82. minutu. Sergej je neometan sa nekoliko metara savladao Jarstajna, posle odlične asistencije sjajnog Aleksandra Mitrovića.

Kada su svi mislili da je to to što se tiče utakmice na stadionu "Uleval", desio se hladan tuš. Norman je došao do jeden lopte i dobrim udarcem sa 16 metara matirao Rajkovića.

U produžetku su "orlovi" igrali sjajno. Nisu dozvolili nijednu opasnost pred našim golom. Pred sam kraj prvog produžetka Sergej, koji je ušao sa klupe je postigao drugi gol na utakmici i doneo veliku pobedu Srbiji.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića će u meču za odlazak na Evropsko prvenstvo igrati protiv Škotske, u novembru, u Beogradu.

Stadion: "Uleval". Gledalaca: 200. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strelci: Norman u 88. za Norvešku, Sergej Milinković Savić u 82. i 103. minutu za Srbiju.

NORVEŠKA: Jarstejn - Elabedalaui (od 116. Torsbi), Reginiusen (od 91. Štandberg), Ajer, Alesami (od 106. Lines) - Edegor (od 111. Elijanusi), Berge, Henriksen.  (od 46. Norman), Johansen (od 66. King) - Serlot i Holand.

SRBIJA: Rajković - Milenković, S. Mitrović, Kolarov - Lazović (od 106. Gaćinović), Gudelj, Maksimović (od 80. Milivojević), Ristić - Tadić (od 119. Lukić), Đuričić (od 80. Milinković Savić) - A. Mitrović.

DRUGI PRODUŽETAK:

117. MINUT - Krenula je Norveška da napada, ali ono što je dobro je to da nema opasnosti po gol Rajkovića.

108. MINUT - Sjajno je izveo slobodan udarac Kolarov, ali je odlično intervenisao Jarstajn.

106. MINUT - Počeo je drugi produžetak. "Orlove" još 15 minuta deli do pobede.

PRVI PRODUŽETAK:

120. MINUT - Kraj utkamice!

105. MINUT - Završen je prvi produžetak, Srbija vodi sa 2:1. Oba gola su delo Sergeja Milinković Savića.

103. MINUT - Ponovo vode "orlovi". Prelep gol veziste Lacija. Odlična kontra Srbije. Mitrović je uposlio Lazovića na desnoj strani, ovaj ostavio povratnu do Tadića, koji je doturio loptu do Sergeja. Vezista Lacija je prelepo bocnuo loptu i prebacio golmana domaćih.

101. MINUT - Neverovatno! Kakve dve šanse nije iskoristila Srbija. Najpre je Lazović pogodio stativu, a onda je Tadićev udarac nakon odbitka zaustavio Jarstajn.

96. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja za sada u prvom produžetku. Deluje kao da je obe selekcije stigao umor.

91. MINUT - Počeo je prvi produžetak u Oslu.

DRUGO POLUVREME:

90+4. MINUT - Kraj utakmice. Igraće se produžeci na stadionu "Uleval".

88. MINUT - Šteta! Iz ničega smo dozvolili Norveškoj da izjednači. Norman je strelac, šutirao je sa nekih 16 metara, lopta je prošla kroz "šumu" nogu i Rajković nije mogao ništa da uradi.

86. MINUT - Sjajni Rajković. Odlično je probio po desnoj strani probio King, a naš golman je još bolje intervenisao.

Detalj sa utakmice Norveška - Srbija/FOTO: FSS

82. MINUT - Srbija vodi u Oslu! Konačno je povela naša selekcija. Sjajno je loptu posle centaršuta Tadića vratio Mitrović loptu na peterac, a u gol ju je zakucao rezervista Sergej Milinković Savić.

Radost Milinković Savića i Milivojevića nakon pogotka naše selekcije/Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

74. MINUT - Opasnost i na drugoj strani. Rezervista King je opasno šutirao. Rajković je dobro intervenisao i tako sprečio Norvešku da povede.

73. MINUT - Dobro je tukao Kolarov sa nekih 30 metara, ali je Jarstajn obio loptu u korner.

71. MINUT - Domaći su prvi put pokušali ozbiljnije da zaprete u drugom delu meča. Probao je Odegar, no lopta je otišla visoko preko gola.

64. MINUT -  Dugo je bez šanse. Ostaje veliki žal što izabranici Ljubiše Tumbakovića nisu do sada  postigli pogodak.

57. MINUT - Opet Mitrović i opet promašaj nažalost. Doduše sada mu je malo zasmetao Reginiusen.

Reakcija Darka Lazovića najvolje pokazuje kakve šanse je imala Srbija/FOTO: FSS

55. MINUT - Bolja šansa od ove ne može. Lazović je ubacio loptu ka Đuričiću. Sa četiri metra je šutirao naš vezista, no pogodio je Jarstajna. Velika šteta!

50. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Posle pet minuta igre nema opasnih prilika.

PRVO POLUVREME:

45. MINUT - Opet je Norveška zapretila. Sada je Serlot tukao glavom, ali je na visini zadatka bio Rajković. Centaršut je uputio Haland. To je ujedno bila poslednja šansa u prvom delu meča.

42. MINUT - Zatišje nakon velike prilike fudbalera Fulama. Imali su Skandinavci jedan korner, iz koga nije bilo opasnosti po Rajkovića.

34. MINUT - NEVEROVATNO! Mitrović je propustio šansu utakmice. Šutirao je sa pet metara preko golova, posle idealnog dodavanja Đuričića. Velika šteta, ovo je bila 100 odsto šansa.

32. MINUT - Imali su Norvežani idealnu šansu. Naravno, Haland je bio taj koji je bio blizu pogotka. Nakon njegovog udarca glavom posle kornera koji je izveo Odegar sa gol linije je loptu izbuio Maksimović.

Erling Haland je imao najbolju priliku za Norvešku/Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

25. MINUT - Velika šansa za Srbiju. Lazović je odlično centrirao, a Mitrović šutira, ali malo pored gola.

19. MINUT - Oper je Mitrović pokušao glavom. Jarstajn je ponovo odbranio. Samo je ovoga puta sudija Danijele Orsato svirao faul u napadu.

17. MINUT - Nova sjajna lopta Tadića. Mitrović je iz prve šutirao glavom, ali je lopta završila u naručju golmana skandinavske selekcije.

12. MINUT - Posle početne dominacije naše reprezentacije, Norveška je malo uspostavila kontrolu, ali nema opasnosti po gol Predraga Rajkovića.

6. MINUT - "Orlovi" su sjajno ušli u utakmicu. Lazović je sada imao idealnu priliku. Krilni fudbaler naše selekcije je izblokiran.

5. MINUT - Velika šansa za Srbiju. Tadić je odlično uposlio Đuričića, no fudbaler Sasuola je šutirao sa leve strane pored gola.

4. MINUT - Tadić je centrirao iz slobodnog udarca. Ipak, niko od naših fudbalera nije uspeo da stigne do lopte, pa je još jedna potencijalna opasnost po gol Jarstajna otišla u nepovrat.

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Uleval" i odmah je pokušao Mitrović glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više