KASNI RATA ZA MARINA: Zvezda tužila Al Ahli, Zvezdin budžet zavisi od saveza

Novosti online 07. 10. 2020. u 14:52

Doduše, saudijskog fudbalskog saveza, a ne srpskog...

foto: EPA

Što se tiče dolazaka – Crvena zvezda je svoje obavila potpisima ugovora sa Dijegom Falčinelijem, Aleksandrom Kataijem, Gelorom Kangom, Srđanom Spiridonovićem i Lukom Markovićem, koji je odmah poslat na kaljenje u Novi Pazar. 

Odlazaka je bilo mnogo više, jer je jedan od prvenstvenih ciljeva bio da se rastereti igrački kadar i pre svega budžet kluba. Ali bi moglo da ih bude još, jer Vladan Milojević još nije odustao od ideje da El Fardua Bena odvede u Al Ahli.

To baš i ne ide tako glatko, između ostalog i zato što je Zvezda tužila saudijski klub zbog toga što joj još nije isplatila ratu od 900.000 evra za Marka Marina. 

Podsetimo, Marinov transfer je ukupno vredan 2.250.000 evra, ali je prilikom potpisa ugovora dogovorena takva dinamika isplate da je crveno-belima rata od pomenutih 900.000 evra trebalo da legne 15. jula.

Al Ahli se međutim ne javlja.

Međutim, to nikako ne znači da je transfer propao, jer fudbal u Saudijskoj Arabiji nema mnogo dodirnih tačaka sa ovim u Evropi. Naime, tamo je uobičajena praksa da klubovi ciljano čekaju da ih prodavci tuže kako bi dug na sebe preuzeo – Fudbalski savez Saudijske Arabije. 

Ne desi se uvek, ali nije ni retka pojava, a u Al Ahliju finansijska situacija trenutno nije blistava zbog čega se ovih dana spekuliše da bi iz kluba mogao da ode i Tarik Kajal, čovek zadužene za transfere. Navodno, nema finansijsku podršku da obavlja svoj posao valjano.

Ako bi dakle Savez na sebe preuzeo obavezu da isplati Zvezdu Al Ahli bi mogao da krene po El Fardua Bena, crveno-belima na ime obeštećenja ponudi 1.700.000 evra. Tu bi se onda pregovaralo oko dinamike isplate, kako Zvezda opet ne bi bila stavljena na čekanje.

Ben je svakako na spisku licenciranih igrača za grupnu fazu Lige Evrope. Naučili su u Ljutice Bogdana lekciju iz prošle sezone kada je fudbaler sa Komorskih Ostrvs bio na pragu transfera na Bliski istok, pa je kombinacija propala, a on celu jesen igrao samo domaća takmičenja. 

Pa ako sada bude dogovora - biće i para. Ben je zaista Zvezdi dao sve, pa i više od toga i kadgod da ode ostaće upamćen kao jedan od najboljih stranaca u istoriji kluba. S finansijske strane, bio bi to i logičan potez. Ako se Ah Ahli smisli naravno.

(MOCARTSPORT) 

Pogledajte više