ENGLEZI PONOVO LUDOVALI: Ejbraham, Čilvel i Sančo preskaču reprezentativno okupljanje

Beta 06. 10. 2020. u 14:20

FUDBALSKI reprezentativci Engleske Tami Ejbraham, Ben Čilvel i Džejdon Sančo mogli bi da propuste prijateljsku utakmcu protiv Velsa, nakon što im je danas rečeno da odlože dolazak u trening kamp.

Foto AP

Kako je danas preneo Bi-Bi-Si (BBC), razlog za napuštanje reprezentacije je rođendanska žurka Ejbrahama koja je održana u subotu, a kojoj je prisustvovalo više od šest ljudi, što je protivno propisima o zaštiti od korona virusa u Engleskoj.

Oni bi mogli da propuste utakmicu na Vembliju zbog protokola o tesitranju Evropske fudbalske unije (Uefa), a da bi mogli da igraju utakmicu protiv Velsa, moraju da urade test na korona virus 48 sati pre utakmice koja počinje u četvrtak od 21 čas.

Odlukom Saveza da odloži njihov dolazak u trening kamp, čini se da su šanse da se testovi urade na vreme veoma male, preneo je BBC.

Iz Saveza su objasnili da je odlaganje dolaska fudbalera stvar predostrožnosti, dok se procenjuje rizik za sve članove reprezentacije.

Svi fudbaleri su se izvinili zbog kršenja pravila. Ejbraham je naveo da nije znao da će se zabava održati, ali da "duboko žali" zbog naivnosti.

- Želim da se izvinim zbog kršenja vladnih smernica i iako nisam bio svestan broja ljudi koji su pristustvovali zabavi, preuzimam punu odgovornost za svoje postupke", naveo je Sančo na svom Instagram nalogu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više