NA PEHAR DO ISTORIJE: Bajern posle osvajanja Superkupa blizu rekorda Barselone iz 2011. godine

M. Blažić 01. 10. 2020. u 20:50

TRENUTAK slabosti protiv Hofenhajma u Bundesligi (1:4), pa povratak na stare navike samo tri dana kasnije.

Foto AP

Bajern je u Minhenu u sredu uveče savladao Dortmund u meču za Superkup Nemačke (3:2) i na taj način stigao do fascinantnih pet od pet kada su u pitanju trofeji u 2020.

Korona je mnogima širom kontinenta poremetila planove u godini čiji se kraj verovatno na svakom kutku planete čeka sa nestrpljenjem, ali ne i na "Alijanc areni".

Posle pehara u Bundesligi, Kupu Nemačke, Ligi šampiona i Superkupu Evrope bavarska mašina je na svom stadionu dala tračak nade "milionerima" koji su se od 0:2 vratili do 2:2, ali je Kimih u finišu utakmice ugurao i peti pehar u klupske vitrine. Impozantna serija Bajerna na svim frontovima se poklopila sa dolaskom Hansija Flika na klupu. Aklimatizovanje na ekipu je trajalo kratko, početkom decembra je pretrpljen poraz od Borusije iz Menhengladbaha, a onda je usledio "tornado".

Zaključno sa utakmicom za trofej Superkupa Nemačke Bajern je od tog poraza protiv "Menša" upisao 32 pobede, uz po jedan remi i pomenuti poraz od Hofenhajma. Nemilosrdno rešetanje mreža rivala predstavlja ličnu kartu Bajernovog stratega, koga će istorija pamtiti kao trenera koji je sa 40 utakmica na klupi nemačkog velikana uspeo da osvoji čak pet pehara. To nikada nikome na svetu nije pošlo za rukom, a sasvim je realno očekivati da se niko u bliskoj budućnosti neće ni primaći tom podvigu.

I bez borbe za trofeje glad Levandovskog i društva za pobedama je konstantna i, utisak je, sve jača iz dana u dan iz meča u meč. Bavarcima je potpuno svejedno ko se nalazi prekoputa njih, kakva je "sila" u pitanju i kakav je cilj ka kojem se stremi. To će, uz brojne trofeje, nesumnjivo ostaviti posebno mesto ovoj generaciji fudbalera Bajerna u istoriji evropskog i svetskog fudbala.

A da opuštanja, kojeg verovatno ne bi ni bilo, neće biti do kraja 2020. ukazuje i činjenica da Bajern u decembru može i do šestog trofeja osvajanjem titule svetskog klupskog prvaka. Na taj način Hansi Flik i njegovi puleni bi izjednačili rekord Gvardioline Barse iz 2011, koja je za sada jedina uspela da osvoji bukvalno sve, ukupno šest pehata u godini.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više