ZIDAN O ODLASKU JOVIĆA: Prelazni rok još traje, sve je moguće

Đ. S.

30. 09. 2020. u 21:51

MIRNO leto za srpske fudbalere, bez velikih, višemilionskih transfera, mogao bi da promeni jesenji cajtnot prelaznog roka.

FOTO: M. Vukadinović

Sitno se broji do zatvaranja (5. oktobar), klubovi užurbano rade na popunjavanju kadra i deluje da je u svemu tome nastala pomama za Srbima, koje mediji sele od Engleske do Grčke.

Najzvučnije bi mogla da odjekne privremena selidba Luke Jovića iz Madrida. Za usluge najskupljeg srpskog fudbalera, raspitivao se Mančester junajted, ali u poštansko sanduče stadiona "Santijago Bernabeu", još nije stigla zvanična ponuda. Pored engleskog tima, Jovića žele Roma i Milan, ali posao im kvare primanja napadača, koja prevazilaze njihove platežne mogućnosti.

Ni trener Reala Zidan, nije isključio mogućnost pozajmice srpskog špica.

- Morate da uzmete sve činjenice u obzir, prelazni rok je otvoren do petog oktobra, sve je moguće - rekao je Zidan.

VEST HEM HOĆE MILENKOVIĆA

POTRAGA Vest Hema za štoperom ne završava se samo na Nikoli Maksimoviću, jer izveštaji iz Italije kažu da londonski tim "merka" i Nikolu Milenkovića. Fiorentina popularnog Blekija ceni na 40 miliona evra, a "čekićari" su se javili sa ponudom od 30, i sada je na redu cenkanje.

Od nedavno, pomama je i za štoperom Nikolom Maksimovićem, koji je na radaru dva premijerligaša - Vest Hema i Fulama. Pošto je rastanak Maksimovića i Napolija sve izvesniji, Englezi prvi stoje u redu sa ponudama od 15 miliona. Italijani traže 20 miliona, i ako cenkanje protekne povoljno po našeg defanzivca, brzo bi mogao da vadi vizu za Ostrvo.

Klub u Seriji A bi mogao da promeni i Dušan Vlahović, mada u tom slučaju, on bi ostao na "čizmi". Za njega je interesovanje iskazala Roma, pošto od Jovića verovatno nema ništa.
Krug zatvara Nemanja Radonjić, kojeg je pre nekoliko dana "Ekip" već preselio iz Marselja. Pojavile su se informacije o ponudi Olimpijakosa, ali je sportski direktor Olimpika, odbacio sve tvrdnji o prodaji nekadašnjeg krila Zvezde.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više