STANOJEVIĆ PRED PUT U BELGIJU: Sadik nije 100 odsto spreman, respekt rivalu, ali mi smo Partizan

Novosti online 22. 09. 2020. u 13:57

FUDBALERI Partizana spremaju se za meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv belgijske Šarlroe.

FOTO: FK Partizan

Ipak, problem za trenera Aleksandra Stanojevića predstavljaju povrede pojedinih igrača.

Najveća muka je oko Umara Sadika, prvog napadača i igrača od koga mnogo zavisi igra crno-belih. Nigerijac nije počeo meč u Užicu protiv Zlatibora, nije bio spreman za 90 minuta, pa rovit kreće put Belgije.

- Sadik još oseća bolove, nije 100 odsto spreman. Lutovac je dobio temperaturu. Vratio se Banjak, a vraća se polako i Suma, koji nije još u pravom ritmu, ali polako - rekao je Stanojević posle današnjeg treninga.

Šarlroa igra jako dobro u tamošnjem šamponatu. Imaju maksimalan učinak posle šest kola u Župiler ligi. Mnogi misle da Partizan nije favorit, ali trener kluba iz Humske respektuje rivala, ali veruje u svoje fudbalere.

- Dobra su ekipa, fizički snažni, imaju jak intenzitet, dobro organizovani. Ali, nisu oni ni Anderleht, ni Briž. Mi smo uvek Partizan uz sav respekt rivalu, koji jeste u dobroj situaciji, ima samopouzdanja.

Umar Sadik još uvek oseća bolovai nije potpuno fit/Foto N. Paraušić

Šef stručnog štaba Partizana veruje da će njegovom timu biti lakše da igra protiv Šarlroe nego u uvodne dve runde u kojima se ekipa suočavala sa bunkerom protivnika.

- Biće drugačija utakmica. Biće intenzivnija, zahtevnija, a nikad ne možete da znate u kojem će pravcu otići. Sigurno je da će biti različita od prethodne dve. Mi smo danas imali prvi grupni sastanak i prvi taktički trening za utakmicu, imaćemo i individualne sastanke do meča. Spremni čekamo duel - zaključio je Stanojević.

Ekspedicija crno-belih će u sredu pre podne krenuti put Belgije, a utakmica na stadionu "Du Pajs" ja zakazana za četvrtak u 19 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više