UKROTITI SVETOG ĐORĐA: Partizan gostuje u Moldaviji

N. Iljukić 17. 09. 2020. u 08:10

PARTIZAN je napravio tek jedan korak u novoj sezoni u Evropi.

Umar Sadik Foto N. Paraušić

Pao je letonski RFS u Beogradu (1:0), a večeras valja napraviti i drugi korak protiv skoro anonimnog tima Sfintul George (u prevodu Sveti Đorđe), koji igra fudbal u selu Suručeni u srcu Moldavije. Pošto uslovi na stadionu ne ispunjavaju evropske standarde, domaćin će da ugosti crno-bele u mestu Orhei, u sportskom kompleksu koji je od prestonice Kišinjeva udanjen 50 kilometara.

U avanturu, koja je daleko od evropske egzotike, trener Partizana Aleksandar Stanojević poveo je ekipu kojoj je još pre puta pokušao u glavu da utuvi jednu stvar: Sveti Đorđe, pored moćnog imena, nije bitan na fudbalskoj mapi, ali to ne znači da rival treba da se potceni. Naprotiv.

- Svesni smo da se igra jedan meč i da u njega ulazimo kao favoriti. Trener nam je lepo predočio zadatke - otkriva povratnik među crno-bele Aleksandar Miljković da apsolutno ništa nije prepušteno slučaju.

To što je Partizan, bar na papiru, favorit u ovom meču, moraće da dokaže i na terenu. Jer, znao je, čak i u novijoj istoriji, da se "parni valjak" zaglavi duboko u blatu, najviše zahvaljujući paroli "lako ćemo" protiv rivala koji naizgled deluju bezazleno...

- Gledao sam utakmicu Sfintula protiv Šahtjora iz Soligorska. U pitanju je prljava ekipa, očekuje nas fajterski duel, videćemo u kakvom je stanju teren, ali smo na sve spremni. Najvažnije je da prođemo - dodaje Miljković.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Partizana Milan Smiljanić će i večeras da čeka svoju šansu sa klupe za rezerve, a na Miljkovićeve reči se samo nadovezao:

- Miljković je svestan veličine i značaja kluba kao što je Partizan, a takvi momci su nam potrebni. Partizanovu težinu ne može svako da podnese. Aleksandar je spreman na nju odmalena, drago mi je što deca kluba dolaze do izražaja.

Popularnom Loli ne nedostaje motiva i potrebe da ubrizga ekipi dodatni adrenalin.

- Došli smo da pobedimo. Nisu bitni lepršavost i mnogo golova, već prolaz. Ovakve ekipe su nam nepoznanica, igra se jedna utakmica i nemamo pravo na grešku - zaključio je Smiljanić.

SFINTUL - PARTIZAN

GRADSKI stadion u Orhei. Sudija: Juri Fišer (Estonija). Početak u 19 časova - RTS 1.

SFINTUL: Kalančea - Foksa, Istrati, Modričenko, Novičov - Slivka, Smirnov, Suvorov, Svinarenko - Plamadeala, Volkov.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Vitas, Ostojić, Urošević - Šćekić, Stevanović, Natho, Asano - Marković, Sadik.

MARKOVIĆ I SADIK

TRENER Stanojević je protiv Rada pokušao da tim uigrava u formaciji 4-4-2, sa Lazarom Markovićem i Umarom Sadikom kao napadačkim tandemom. Ostaje da se vidi da li će njih dvojica imati priliku da ukrote i Svetog Đorđa u Moldaviji i prokrče put "parnom valjku" u 3. kolo kvalifikacija za LE u kojem će ga čekati belgijski Šarlroa, u gostima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više