EPILOG TUČE NA "PARKU PRINČEVA": Oglasila se i ministarka sporta Francuske

ČETRNAEST žutih kartona, pet crvenih, opšta tuča, optužbe za rasizam i još uvek nijedan bod za ovogodišnjeg finalistu Lige šampiona Pari Sen Žermen posle dva odigrana kola domaćeg prvenstva!

Čarke na "Parku prinčeva" Foto AP

To je neslavni epilog francuskog derbija između pariskih "svetaca" i Olimpika iz Marselja, koji je pripao gostima s mora, rezultatom 1:0. Bila je to, inače, prva pobeda fudbalera iz mediteranske luke protiv velikog rivala iz prestonice posle više od devet godina.

Posle "spektakla" na "Parku prinčeva" oglasila se danas i ministarka sporta Roksana Marasineanu porukom da je šokirana svime što se dogodilo.

Sve se zakuvalo još u prvom poluvremenu. Nejmar je optužio odbrambenog igrača gostiju Alvara Gonzalesa da mu je naneo rasističke uvrede u 37. minutu, i to tako što mu je, uz psovku na španskom, uputio i reč "majmune".

Do "eksplozije" je došlo u nadoknadi vremena, u opštoj tuči, uz četiri crvena kartona, dok je posle pregledanog snimka, Nejmar bio peti isključeni igrač, jer je dlanom Alvara lupio po potiljku.

Alvaro je posle meča opovrgao Nejmarove optužbe i poručio da "treba znati gubiti". Usledila je razmena tvitova koja je potrajala do zore:

- Žao mi je što ga nisam udario - napisao je Nejmar i istakao da više ne poštuje Alvara.

NA DNU POSLE 36 GODINA

PSŽ, na početku prvenstva, posle dve odigrane utakmice, ostao je na začelju tabele, u društvu sa Strazburom i Dižonom, što nije viđeno poslednjih 36 godina. Trener "svetaca" Tuhel je i pored svega bio zadovoljan igrom svojih pulena, bez obzira na rezultat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više