ASISTENCIJA I EVROGOL KOJIĆA: Pobeda Radničkog mi je bitnija od individualnog učinka (VIDEO)

A. Ilić

13. 09. 2020. u 17:41

FUDBALERI Radničkog savladali su u jednom od najzanimljivijih duela 7. kola TSC u Senti. Rezultat je bio 3:1 za Nišlije.

FOTO: Printskrin/FK Radnički

Ulogu lidera u ovom duelu preuzeo je jedan od najiskusnijih na terenu Nemanja Kojić. Tokom svog boravka u Nišu u više navrata je nekadašnji napadač Partizana isticao da je tim ispred pojedinca. 

To je pokazao i u jučerašnjem meču. Izašao je sam pred golmana Filipovića, umesto da se odluči na udarac, perifernim vidom ugledao je saigrača Dušana Stojiljkovića. Poslao mu je loptu, a to je dovelo do toga da Radnički vodi na poluvremenu. 

"Već sam govorio o tome. Za mene je tim ispred pojedinca. Nije mi bitno hoću li na svakom meču da dam gol. Bitno mi je da se kući, u Niš, kad god je to moguće vratimo neporaženi. Ovog puta imali smo naspram sebe kvalitetnu i motivisanu ekipu. Odlično smo sproveli zamisli trenera u delo i slavili" ističe Kojić za "Novosti". 

Napadač je nešto kasnije uspeo da se upiše i u strelce. Igrao se 72. minut, "na prvu" je šutirao sa ivice šesnaesterca, savršeno plasirana lopta otišla je ispod prečke nemoćnog Filipovića. 

"Eto, pogodilo se da se upišem u strelce, ali ponovo napominjem, podjednako bih se radovao i da nisam postigao gol, po prvi put smo slavili na gostovanju ove sezone, a to je jedino što će se pamtiti", skroman je iskusni napadač. 

Radnički naredne subote od 16 časova igra protiv Čukaričkog na stadionu u Nišu. TSC u kvalifikacijama za Ligu Evrope dočekuje FKSB (Steauu), potom za vikend gostuje Mačvi u Šapcu. 

Asistenciju pogledajte na 0:55, a gol na :1:41 sekundi klipa

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pogledajte više