LOVREN POSLE DEBAKLA HRVATSKE: Moramo sve da poboljšamo, jer ukoliko to ne učinimo, neće biti dobro

G. K.

06. 09. 2020. u 22:00

POSTIGLI su četiri pogotka, a mogli su još najmanje toliko. Fudbalska reprezentacija Portugalije deklasirala je Hrvatsku rezultatom 4:1 (1:0) u Portu na početku nove sezone Lige nacija.

Foto AP

Svetski viceprvaci su to odavno samo na papiru, jer po prikazanim igrama posle SP 2018. ne zaslužuju taj epitet. U prošloj sezoni istog takmičenja, sa šest "komada" u mreži su ih ispratili Španci, a sada je i druga reprezentacija sa Pirinejskog poluostrva bila surova.

Posle prvog dela igre, stajala je minimalna prednost na strani domaćina, pošto je Žoao Kanselo skinuo "paučinu" sa Livakovićevog gola u 41. minutu. U drugom poluvremenu mnogo raspucaniji su bili Portugalci. Prvo je Diogo Žota bio precizan u 58, pa Žoao Feliks u 70. za ubedljivu prednost. Da se ne vrate kući sa "krompirom" potrudio se Bruno Petković koji je u nadoknadi zatresao mrežu aktuelnog evropskog prvaka.

Trijumf je potvrdio Andre Silva u poslednjim sekundama susreta za peti trijumf svoje reprezentacije, uz remi, u šestom međusobnom okršaju sa "vatrenima", uz gol razliku 12:2!

- Već u prvom poluvremenu je moglo da bude 4:0 za njih. Nedostajalo nam je agresivnosti. Ne znam zašto, moramo sve da poboljšamo, jer ukoliko to ne učinimo, neće biti dobro - upozorava Dejan Lovren.

BLAŽEVIĆ: KOVAČIĆ OČAJAN

LEGENDARNI hrvatski trener Ćiro Blažević bio je posebno kritičan prema nastupu hrvatskih reprezentativaca, a najviše je paljbe osuo po Matei Kovačiću.
- Kovačić me je posebno razočarao. Očekivao sam da bude naš ključni igrač, a zapravo je delovao kao neprijateljski element u našim redovima. Dečko ima predispozicije da bude novi Boban ili Asanović, a postao je promašaj kome više nije mesto ovde - brutalan je, kao i uvek, bio "trener svih trenera".

Ruku na srce, "kockasti" su igrali bez Luke Modrića i Ivana Rakitića, kao i Portugalci bez Kristijana Ronalda. Međutim, to sve nije opravdanje za, u najmanju ruku, bledu partiju naših komšija.

- Izostanak Modrića i Rakitića nije opravdanje. Bez želje za pobedom ne možeš da pobediš. Na nama je da zbijemo redove i protiv Francuske budemo bolji, jer je ovo neprihvatljivo - samokritičan je hrvatski defanzivac.

I ptice na grani znaju da je samo pitanje časa kada će Modrić odlučiti da se oprosti od igranja za dres državnog tima i pitanje zbog kojeg javnost u Hrvatskoj lupa glavom jeste šta posle toga i da li postoji dosledan naslednih vremešnog majstora kakav je fudbaler Real Madrida...

Pogledajte više