IGRAĆE ZA ŠESTI TROFEJ: Hrabri Lion nije uspeo, sjajni Bajern u finalu Lige šampiona

Novosti online 19. 08. 2020. u 20:30 >> 23:04

FUDBALERI Bajerna su drugi finalista Lige šampiona pošto su sa 3:0 savladali Lion.

FOTO: AP

Pokazao je tim iz Minhena da igra neverovatan fudbal. Istina, imao je i klub iz Francuske nekoliko sjajnih prilika, ali ovo što Bavarci igraju je neverovatno.

Ovo je izabranicima Hansija Flika bio 10. meč u elitnom takmičenju i ekipa sa "Alijanc Arene" je u svakom izašala kao pobednik. Takve brojke vas teraju da stavite prst na čelo i zapitate se da li iko može da zaustavi mašineriju iz Minhena.

U nedelju od 21 sat će to probati da uradi PSŽ koji igra svoje prvo finale u istoriji. Šampion Nemačke ima mnogo više iskustva u mečevima za titulu (ovo će mu biri 11. finale), ali i "sveci" su pokazali da je možda ovo ta godina kada će se osvojiti popularni "ušati" pehar.

Dva gola za Bajern na ovoj utakmici postigao je Serž Gnabri. Prvi je bio sjajan. Tukao je sa 16 metara i pogodio rašlje gola koji je čuvao Lopez, dok je kod drugog odlično ispratio akciju i posle odbijene lopte ubacio je u praznu mrežu iz neposredne blizine.

Treći pogodak bio je delo fenomenalnog Roberta Levandovnskog. Nestvarnom Poljaku je ovo bio 15 gol na devetom meču u elitnom takmičenju i zanimljivo je to da je na svakoj od tih utakmica postigao barem po gol.

FOTO: AP

Fenomenalni Robert Levandovski je postigao bar po gol na svih devet utakmica Lige šampiona

Imao je Lion dve kolosalne šanse pri rezultatu 0:0, ali Depaj i Ekambi na žalost navijača člana Lige 1 nisu bili precizni. Kada se takve prilike ne iskoriste ekipa kakva je Bajerna to kazni.

Drugo poluvreme bilo je sa manje sadržaja. Bajern nije imao neke izgledne prilike, dok je opet Ekambi propustio jednu veliku da Lion smanji rezultat. Tada je Nojer pokazao zašto je i dalje jedan od najboljih golmana na svetu. Na kraju je konačan rezultat postavio Levandovski i pokazao zašto ga svi smatraju najboljim napadačem današnjice.

Lion - Bajern 0:3 (0:2).

Stadion: Žoze Alvelade (Lisabon). Bez publike. Sudija: Mateu Lahoz (Španija). Strelci: Gnabri u 18. i 33. minutu, Levandovski u 88.

Lion: Lopez - Denajer, Marselo, Markal (od 73. Čerki) - Duboa (od 67. Tete), Kakere, Bruno (od 46. Mendeš), Auar, Korne - Depaj (od 58. Dembele), Ekambi (od 67. Rene-Adelajd).

Bajern: Nojer - Kimih, Boateng (od 46. Sule), Alaba, Dejvis - Alkantara (od 82. Toliso), Gorecka (od 82. Pavar) - Perišić (od 63. Koman), Miler, Gnabri (od 75. Gnabri) - Levandovski.

Sastavi timova:

Lion: Lopez - Denajer, Marselo, Markal - Duboa, Kakere, Bruno, Oar, Korne - Depaj, Ekambi.

Bajern: Nojer - Kimih, Boateng, Alaba, Dejvis - Alkantara, Gorecka - Perišić, Miler, Gnabri - Levandovski.

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počelo je drugo polufinale Lige šampiona, koje se igra na stadionu "Žoze Alvelade" u Lisabonu.

4. MINUT - VELIKA ŠANSA ZA LION! Neverovatna greška igrača Bajerna na sredini terena. Kakre je uposlio Depaja. Holanđanin je obišao golmana, ali je na sreću klub iz Minhena pogodio samo spoljni deo mreže.

11. MINUT - Centimetri su delili Bajern od vođstva. Gorecka je traljavo šutirao, no lopta je išla u gol i golman Liona Lopez je u poslednjem trenutku intervenisao i odbio loptu u korner.

14. MINUT - Sjajno igra francuski tim na startu meča. Bajern ima dosta problema sa nadahnutim rivalom.

17. MINUT - Nestvarna igra Liona. Toko Ekambi je sa svega nekoliko metara pogodio stativu.

18. MINUT - GOL! Bajern vodi 1:0. Strelac za giganta iz Minhena je Serž Gnabri. Šutirao je sjajno sa nekih 16 metara i pogodio rašlje Lionovog gola. Bio je Gnabrijem osmi gol na devetoj utakmici u Ligi šampiona.

22. MINUT - Mogli su Bavarci da dupliraju prednost, ali Tomas Miler nije dobro zahvatio loptu.

27. MINUT - Počeo je Bajern sve učestalije da napada ka golu Liona. Još dve šanse su propustili izabranici Hansija Flika. Kod prve je dobro intervenisao Lopez, dok je drgui put jedan igrač francuskog klub izblokrio pokušaj Gnabrija.

30. MINUT - Bilo je samo pitanje vremena kada će Levandovski ući u šansu. Ipak, Poljak nije uspeo da nadmudri Portugalca na golu Liona.

33. MINUT - BAJERN POVEĆAVA PREDNOST! Drugi put na utakmici je pogodio Serž Gnabri. Natrčao je na odbijenu loptu Nemac i ubacio je u gol sa nekoliko metara.

38. MINUT - Bavarci iz gotovo svakog napada stvore šansu. Opet je Levandovski mogao da se upiše u strelce. Ipak, Poljak je zamalo ostao kratak.

45. MINUT - Neverovatno poluvreme u Lisabonu. Bajern vodio apsolutno zasluženo. Istina imao je i Lion svoje šanse i to kod rezultata 0:0.

DRUGO POLUVREME:

48. MINUT - Nije bilo mnogo uzbuđenja u prva tri minut drugog poluvremena.

51. MINUT - Prvu veliku priliku u nastavku meča nije iskoristio Ivan Perišić. Hrvat se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom rivala, ipak Lopez je izašao kao pobednik iz tog duela.

FOTO: AP

Borba za svaku loptu

56. MINUT - Mogao je Lion da smanji rezultat. Posle kornera sjajno je skočio Marselo, ali za Nojera nije bilo problema da interveniše.

58. MINUT - Ovo ne sme da se promaši. Auar je pronašao Ekambija. Kamerunac ovo nije smeo da promaši. No, nije iskoristio veliku priliku i pitanje je da li će izabranici Rudija Garsije imati još neku ovakvu šansu do kraja utakmice.

71. MINUT - U poslednjih desetak minuta ništa ozbiljnije se nije dešavalo na travi stadiona "Žoze Alvelade".

75. MINUT - Dobra prilika za Lion. Rezervista Čerki je dobio loptu na nekih sedam metara, niju je zahvatio onako kako je želeo i ponovo član Lige 1 nije uspeo da postigne pogodak.

80. MINUT - Postigao je gol Filipe Kutinjo, ali je sudija Mateu Lahoz odlučio da ga poništi jer je Brazilac bio u ofsajdu.

84. MINUT - Proverio je Auar da li je skoncentrisan Manuel Nojer. Nemac je bio spreman na šut i uhvatio je živu loptu kapitenu Liona.

87. MINUT - Pokušao je Alaba iz slobodnog udarca da poveća prednost. Idelana je to pozicija bila za igrača koji šutira levom nogom. Austrijanac je slabo to izveo, pogodio je samo živi zid.

88. MINUT - BAJERN VODIO 3:0! Moralo je ovo da se desi. Pogodio je i Robert Levandovski. Odlično je skočio posle centaršuta iz slobodnog udarca i glavom zatresao mrežu rivala. Zanimljivo je to da je fenomenalni Poljak postigao bar po jedan gol na svih devet utakmica koliko je igrao ove sezone do sada u Ligi šampiona.

90. MINUT - Kraj utakmice. Bajern se plasirao u 11. finale Lige šampiona!

Pogledajte više