NEMAČKA MAŠINA NA FRANCUSKO ČUDO: Lion i Bajern odlučuju ko će na megdan Parižanima u borbi za evropski tron

ČAK i pre nego što su demonstrirali silu i mrežu Barselone napunili do vrha (8:2), fudbaleri Bajern Minhena su slovili za favorita da osvoje pehar namenjen osvajaču Lige šampiona.

Foto AP

Osam lopti iza leđa nemoćnog Ter Štegena je to samo potvrdilo, ali da bi uopšte došli u priliku da se bore za "ušatog", neophodno je prvo da večeras (21.00 RTS, Arena) preskoče najveće iznenađenje elitnog takmičenja. Lion, koji opijen izbacivanjem Juventusa i Mančester sitija sanja još jedno čudo.

POBEDA VREDI 2.700.000 Evra

AKO fudbaleri Crvene zvezde izbore plasman u grupnu fazu, svaka pobeda će im doneti 2.700.000 evra, dok će za remi inkasirati 900.000. Prošle sezone, crveno-beli su od igranja u grupi zaradili 2,7 miliona (pobedili samo Olimpijakos), dok je pre dve bile nešto berićetnije, pošto su osvojena četiri boda i 3,6 miliona (pobedili Liverpul i igrali nerešno sa Napolijem).

Korona, i "fajnal-ejt" u Lisabonu, iznedrili su neke neočekivane ishode, ali ulazak Francuza u samu završnicu svakako je najveće od njih. Kažu da grom ne udara dva puta na isto mesto.

Foto AP

- Izbacili smo velike timove, i pokazali da smo dobri kao i ostali koji su došli u Lisabon. Ali ne smemo da se zanosimo, moramo da stojimo čvrsto na zemlji i nastavimo da radimo - prizeman je Maksvel Korne, koji je načeo "građane" u četvrtfinalu.
Međutim, Bajern nije ni Juventus, ni Siti, već ozbiljna mašinerija koja pod vođstvom Hansija Flika ne zna za poraz u LŠ, ima svih devet pobeda ove sezone i ne planira da stane na tom putu. Nemci u svojim redovima imaju i prvog strelca ove sezone u najboljem evropskom takmičenju, Roberta Levandovskog, koji je sa 14 golova na prvom mestu, daleko ispred konkurencije.

ŠANSA ZA OSVETU

LION je prvi put posle deset godina ušao u polufinale Lige šampiona, a zanimljivo je, imaće šansu da se osveti, pošto je i 2010. igrao protiv Bajerna i izgubio. Tada se, kao što se i u normalnim okolnostima radi, igralo na dve utakmice, a nemački tim je slavio ukupnim rezultatom 4:0 (3:0, 1:0).

- Oni koji me poznaju ne moraju da me podsećaju da ne živim u prošlosti. Naravno da smo zadovoljni rezultatom protiv Barselone, ali svi znamo koliko brzo stvari mogu da se okrenu u fudbalu. Moramo da gledamo u ono što je ispred nas, utakmica počinje rezultatom 0:0. Imamo iskusne igrače koji razumeju ove stvari, pripremamo se na najbolji način ali još postoje sitnice koje treba da ispravimo - istakao je Flik, koji je posle smene Nika Kovača napravio revoluciju u bavarskom gigantu i stvorio moćan tim.

Sa druge strane, uzdanica Liona će biti Memfis Depaj, koji sa šest "recki" predvodi ekipu u statističkim kolonama. Uz njega, tu je i pomalo zaboravljeni napadač Musa Dembele, koji je ulaskom sa klupe protiv Sitija, preokrenuo tok utakmice sa dva gola.

Kao i do sada, na stadionu "Žose Alvalade", spektakl će propustiti navijači, a jedna utakmica će odlučivati o pobedniku. Boljeg čeka okršaj sa PSŽ-om koji je sinoć savladao Lajpcig (3:0).

Pogledajte više