NASTAVLJA SE "SEČA" U BARSELONI: Posle trenera, smenjen i sportski direktor

Novosti online 18. 08. 2020. u 16:31 >> 16:47

JEDNA od najgorih sezona u istoriji Barselone počela je da "odnosi žrtve".

Foto: EPA

Posle trenera Kike Setjena, čelnici katalonskog kluba, kojima su takođe fotelje veoma uzdrmane, odlučili su da otpuste i sportskog direktora Erika Abidala.

Samo nekoliko dana pošto su sramotnim izdanjem i jednim od najtežih poraza u klupskoj istoriji završili učešće u Ligi šampiona (Bajern u četvrtfinalu slavio 8:2), vodeći ljudi Barselone ekspresnim promenama u sportskom sektoru pokušavaju da primire opravdani bes i nezadovoljstvo kod navijača, ali i prvih zvezda tima, koji su još početkom godine želeli da vide leđa Abidalu.

Podsetimo, nekadašnji fudbaler katalonskog giganta javno je kritikovao fudbalere kako se nedovoljno zalažu na terenu, zbog čega je ušao u otvoreni sukob sa argentinskim superstarom Leom Mesijem, koji je od direktora zahtevao da poimence kaže na koga je konkretno mislio.

Čelnici Barse su tada, teškom mukom, uspeli da zataškaju očigledan razdor na relaciji kancelarije-teren, ali je samo nekoliko meseci kasnije sve došlo na naplatu.

Erik Abidal je dve godine proveo na mestu prvog čoveka sportskog sektora na "Nou Kampu", a još uvek nije poznato ko će biti njegov naslednik. Donekle i rzumljivo, s obzirom da se još ne zna ni da li će aktuelno rukovodstvo "preživeti" na svojim pozicijama do početka sledeće sezone.

Pogledajte više