NE PATI OD AUTOMOBILA, JAHTI I MANEKENKI: Zvezda Totenhema živi u stanu sa roditeljima, a ženiće se kada završi karijeru

Novosti online 14. 08. 2020. u 12:47

NAJVEĆA fudbalska zvezda Južne Koreje bez sumnje je napadač Tottenhama Hong Min Son.

Foto arhiva VN

Za razliku od mnogih saigrača i fudbalera, čiji životi izgledaju filmski Son je u nekom sasvim drugačijem okruženju i sa drugačijim pogledom na život. Ne pati od skupih stvari, automobila, jahti i manekenki. Radi se o dobroj i skromnoj osobi, a sve dobre stvari poneo je iz kuće.

Njegov otac Son Vung Jung bio je fudbalski trener u školskom timu i uvek je bio jako strog prema sinu, pogotovo ako bi ovaj izgubio loptu. Upravo oca smatra najzaslužnijim što je uspeo.

Son je prihvatio filozofiju oca. U razgovoru za Gardian je otkrio da živi u trosobnom stanu zajedno sa roditeljima u londonskom delu Hampsted i da je, na savet oca, na brak odlučio pričekati kraj karijere.

"Postoje različiti stavovi u Evropi i Aziji i, naravno, ljudi misle: 'Zašto živi s roditeljima?' Ali koga briga osim mene? Ko mi pomaže u igranju fudbala? To su oni. Oni su se odrekli vlastitog života da bi se preselili ovde i pomogli mi. Moram im vratiti novac", izjavio je Son.

"Iako nije oženjen, s njim nikad nema problema. Nikad ga ne vide u novinama s neželjenim naslovima na naslovnim stranama. Vrlo je poštovana osoba koja ne upada u probleme, piše Džonatan Vel PR Totenhema.

Foto arhiva VN

 

Osim tehničkih kvaliteta fudbalska zvezde, istakla se i po načinu ponašanja. Na većini slika je njegov široki osmeh i svojom velikom energijom širi ljubav okolo i zato ga obožavaju navijači.

"On je tačno onakav kako je prikazan na društvenim medijima. Dobro komunicira kada govori engleski, ali jezik ga može sprečiti da daje te eksplozivne razgovore. Ali uvek odgovara na ono što je traženo. A pre virusa korona, on je uvek razgovarao sa velikom grupom medija iz Južne Koreje, bez obzira kako je meč prošao. Mislim da to pokazuje kakva je osoba".

Son je odrastao u Gangvonu, provinicji na severoistoku Južne Koreje kojoj pripada i FK Seol. Kao 16-godišnjak je otišao u Nemačku, a u njegovoj zemlji smatraju ga jednom od najvećih zvezda.

"Totenhemov je brend uspeo da raste u Aziji zahvaljujući njemu. Oni bi ovog leta trebali ići na turneju u Južnoj Koreji, što bi za njih bilo još bolje, ali nažalost su je zbog pandemije morali otkazati", dodaje Džonatan Vel.

Son je 2018. godine osvojio prvenstvo Azije sa Južnom Korejom, a dve godine kasnije, dakle ove godine u proleće, odradio je vojni rok.

Ostao je dosledan vlastite filozofije, istrajan, ne želi da se menja i zahvalan je na svakom novom danu. Sve je ono što treba da bude jedan čovek, ali svet je prevelik da bismo svi bili isti.

Pogledajte više