TSC VERUJE U USPEH: Blagi smo favoriti protiv moldavskog tima

Beta 10. 08. 2020. u 17:25

TRENER fudbalera TSC-a Zoltan Sabo rekao je danas da je njegova ekipa blagi favorit u duelu protiv moldavskog Petrokuba i dodao da će predstojeće dve utakmice u Super ligi Srbije tim iz Bačke Topole iskoristiti da se što bolje uigra za prvu utakmici u Evropi.

Foto: M. Vukadinović

TSC će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv moldavske ekipe Petrokob Hinčesti, odlučeno je danas žrebom.

Sabo je istakao da, bez obzira na to što klub iz Moldavije nije preterano poznat, svakako nije ekipa za potcenjivanje.

- Ne mogu u ovom trenutku da kažem da li sam zadovoljan žrebom, voleo bih da smo domaćini, ali šta da se radi. Ako prođemo, biću zadovoljan - kazao je Sabo, prenosi klub.

Prema njegovoj oceni, možda se ekipi TSC može pripisati uloga blagog favorita

- Igramo u gostima, tako da nam ta činjenica ne dozvaljava da kažem da smo izraziti favoriti. Iz nekog generalnog poređenja moldavskog i srpskog fudbala, proizilazi ta ocena da smo favoriti - rekao je on.

Sabo je dodao da je i kao igrač igrao mnogo evropskih utakmica i da je i kao trener učestvovao u takvim duelima, te je svestan da je domaćinstvo veoma značajno i da je to što TSC igra u gostima otežavajuća okolnost.

- Videćemo još, verujem da ćemo u narednim danima znati da li će se igrati u Moldaviji ili na neutralnom terenu, zbog situacije sa pandemijom - rekao je Sabo.

On je rekao i da forma ekipe tempirana u odnosu na evropsko takmičenje.

- Kada smo videli raspored našeg prvenstva, tempirali smo da do te prve utakmice evropske uđemo u neku optimalnu formu. Imamo još dve prvenstvene utakmice do tada i nadam se da će biti još bolje nego što je bilo u prvim utakmicama, u kojima smo, po meni, odlično startovali. Ove dve utakmice Superlige iskoristićemo da se što bolje uigramo za tu prvu utakmici u Evropi - dodao je on.

TSC je prošlu sezonu, kao debitant završio na četvrtom mestu na tabeli Super lige i tako prvi put izborio plasman u evropsko takmičenje.

- Mi se nadamo pobedi, želimo da igramo našu napadačku igru, da dominiramo i da tako dođemo do sledećeg kola - rekao je generalni direktor TSC-a Sabolč Palađi, koji se odmah posle žreba posvetio prikupljanju informacija o protivniku sa kojim bi trebalo da igra 27. avgusta.

Palađi je precizirao da će u narednim danima biti poznato gde će se meč igrati, obzirom na to da moldavska ekipa, kao domaćin odlučen žrebom, ima 24 sata da odgovori Uefi.

Pogledajte više