PROVOKACIJE NE REMETE ODNOSE: Vojvodina veruje da će TSC rešiti problem sa ponašanjem navijača

S. B. 03. 08. 2020. u 19:28

POTEZ dela navijača TSC, koji su u petak uveče pred srpski derbi dva vojvođanska superligaša u Senti, dali epitet "južni derbi", nije primeren odnosima fudbalera Bačke Topole i Vojvodine, klubova koji neguju izuzetno sportske i prijateljske odnose.

Foto: S. Bajić

To su danas u razgovoru sa novinarima potvrdili Dragoljub Samardžić, predsednik i Ljubomir Apro, potpredsednik Novosađana i naglasili da bilo kakvi pamfleti i provokacije neće uticati na sportsku saradnju.

- Taj potez je nesportski i za Vojvodinu neprihvatljiv, ali neće narušiti odnose sa TSC, koji će sa svojim neodgovornim navijačima, ako su to uopšte navijači, razrešiti problem. a uostalom za to postoje i nadležne službe - ističu Samardžić i Apro.

S druge strane, Novosađani u remiju (2:2) u Senti nisu zadovoljni arbitražom Novaka Simovića i zvanično su se obratili FSS, Sudijskoj organizaciji i Zajednici superligaša sa zahtevom za njegovo izuzeće.

- Oštećeni smo drastično, ali niti smemo niti želimo da javno ističemo, već da sa FSS nađemo najbolje rešenje. Analizom neka se bave nadležni, a mi smo preduzeli odgovarajuće mere, razgovarali smo sa našim trenerom. Ništa nismo obećali, jer obećanja nisu klupska politika, već činjenica da svako radi svoj posao.

Pogledajte više