BATAK JASAN: Cilj Radničkog je plasman u Evropu

Tanjug 31. 07. 2020. u 16:26

TRENER fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je da cilj da njegov tim ove sezone izbori plasman u Evropu.

Foto: M. Vukadinović

- Pred nama je sezona puna neizvesnosti, ali i velikih očekivanja. Bez obzira na sve teškoće, Radnički ima svoj cilj, to je Evropa i na nama je da od samog starta kidišemo ne bi li to i ostvarili - rekao je Batak.

Nišlije će sutra na Čairu u prvom kolu Superlige od 19.30 dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.

- U prvom kolu nam dolazi Metalac, koji je novajlija, ali nam nije nepoznanica. Oni nisu puno menjali sastav, uigrani su, imali su duže pripreme od nas, a dobro su se pokazali u nedavnoj kontrolnoj utakmici protiv Crvene zvezde. Metalac je ogranizovana ekipa koja voli da se nadigrava, a mi smo ih dobro izanalizirali. Poštujemo protivnika, ali igramo kod kuće i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda, što je jedini rezultat koji bi nas zadovoljio. Igraće se u specificnim uslovima, neće biti publike, ali taj osećaj smo već iskusili tokom prošle sezone, tako da to ne bi smeo da nam bude problem - rekao je Batak.

Radnički je između dve sezone pretrpeo ozbiljne promene u sastavu, a tim sa Čaira je u ovom prelaznom roku angažovao desne bekove Nikolu Aksentijevića i Aleksandra Kostića, krilne napadače Nenada Gavrića, Kristijana Živkovića i Dušana Stojiljkovića, štopera Žarka Markovića, napadače Iliju Spasića i Filipa Kasalicu, te veziste Nenada Šljivića i Todora Petrovića.

Klub su napustili Filip Knežević, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Dejan Meleg, Lazar Đorđević i Mario Maslac, dok je doskorašnji kapiten Saša Stojanović završio igracku karijeru.

- Okolnosti su takve da smo mi kompletirali ekipu maltene na dan pred prvu utakmicu. Uspeli smo juče i prekjuče da dovedemo četvoricu proverenih igrača i tako smo napravili balans u timu, pa ćemo imati pravi spoj mladosti i iskustva. Nama su ti igraci bili i više nego potrebni - rekao je Batak i dodao:

- Raspored je zgusnut. Imaćemo mečeve na tri do četiri dana i moramo da imamo po dvojicu raspoloživih fudbalera na svakoj poziciji. Imamo to što imamo i to je to. Ovim igračima što su došli među poslednjima će sigurno biti potreban jedan period za adaptaciju, ali to ćemo morati da rešavamo u hodu i da ih što pre uvedemo u sistem. Svakako ćemo mnogo rotirati u prva tri kola, tako da će svi dobiti šansu. Imamo sada i ovo pravilo dvojice „bonusa“, od prvog minuta. Mi smo finiš prošlog prvenstva iskoristili da pružimo šansu mladima, neki su je iskoristili, tako da nas ovo pravilo neće opterećivati - jasan je Batak.

Batak je govorio i o konkurenciji za plasman medu prve četiri ekipe u Superligi Srbije.

- Dobra je stvar što imamo veliki broj timova koji se bore za vrh. Videli ste kako je prošle sezone iznenadio TSC. Tu su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i sigurno je da će biti još neko iznenađenje. Naš cilj se zna, a to je izlazak u Evropu i to je jedini rezultat koji bi mene zadovoljio u narednoj sezoni. To je cilj Radničkog svake godine i tako će biti i ove. Čeka nas teška i naporna liga, neće biti lako, ali moramo biti optimisti i verovati u sebe - zaključio je Batak.

Pogledajte više